Mange mennesker krysser startstreken i det løpet begynner på Torgallmenningen i Bergen.
Studentunionen ved Kristiania samlet inn hele 233.552 kroner da de arrangerte gateløp i Bergen til inntekt for Barnekreftforeningen.Foto: Kristiania/Petter Lønningen

Løpet ble en stor suksess da Studentunionen i Bergen arrangert det i fjor. Prosjektansvarlig i Studentunionen, Ingrid Larsen, forteller at de har jobbet hardt for å gjøre arrangementet større og bedre i år. 

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

– Vi ønsker å sette fokus på Barnekreftforeningen, og engasjere andre studenter til å bidra til en viktig sak, forteller Ingrid og legger til at det er fint å kunne være sammen med medstudenter på denne typen arrangementer.

Trosset vær og vind for å hjelpe

Trine J. Meza holder en paraply.
– Studentene har gjort en fantastisk innsats med dette arrangementet, sier høyskolerektor Trine J. Meza. Hun var en av flere hundre som løp for den gode saken.Foto: Kristiania/Petter Lønningen

Det var ikke bare Kristiania-studenter som hadde møtt opp denne dagen, studenter fra andre studiesteder i Bergen var også spesielt invitert – alle som ville løpe for den gode saken, var hjertelig velkomne.

Også værgudene spilte på lag: Regnet hamret ned i timene frem mot selve løpet, men da den den felles oppvarmingsøkten på Torgallmenningen begynte, besinnet regnskyene seg og lot flere hundre mosjonister og aktive løpere strekke og riste løs.

Løpet ble åpnet av Trude Drevland, etterfulgt av en felles oppvarming fra ambassadører fra Trene Sammen. De 412 påmeldte løp eller gikk en løype på 3 km, fra Torgallmenningen, til Nordnes og tilbake igjen.

Til sammen ble det samlet inn hele 233.552 kroner.

Flere av deltagerne fikk premier fra sponsorene Vitamin Well, Twisted og Juice. Etter løpet ble det arrangert en fest på utestedet Natt, der alle inntektene fra kvelden ble donert til støtte til saken.

Vi er helt overveldet av hvor mange som har meldt seg på løpet og som frivillig til arrangementet.

Sponsorene stilte opp

Ingrid forteller at de har opplevd mye engasjement rundt årets løp, både fra medstudenter og sponsorer som har bidratt til å gjøre arrangementet mulig.

Foto av mennesker som strekker ut på Torgallmenningen, en av dem holder en paraply.
Litt regn stopper ikke ekte bergensere!Foto: Kristiania/Petter Lønningen

– Vi ønsker at alle pengene folk betaler skal gå direkte til saken, dermed har vi vært avhengige av hjelpen vi har fått fra sponsorene, forteller Ingrid.

Vi er helt overveldet av hvor mange som har meldt seg på løpet.

 Studentunionen har fått mange positive tilbakemeldinger, og de opplever at folk er veldig engasjerte.

– Vi har hatt stands på ulike skoler og blitt helt overveldet av hvor mange som har meldt seg på løpet og som frivillig til arrangementet, forteller Ingrid.

Personlig engasjert

Dette er en sak som står Ingrid nær. Hun mistet nemlig sin lillesøster Nora, som fikk en svært sjelden kreftdiagnose. 

For å minnes Nora, har Askilfondet laget minnearmbånd med teksten «Samma det», et utrykk hun brukte ofte. Disse ble solgt under løpet, for å tjene penger til saken.

Det føles veldig bra å se at ting man har jobbet veldig hardt for går bra.

Ingrid forteller at det har vært både spennende og lærerikt å arrangere løpet. I prosjektgruppen har de blant annet skaffet sponsorer, skrevet søknader, lagd budsjetter, stått på stands, promotert løpet og motivert andre studenter.

– Det føles veldig bra å se at ting man har jobbet veldig hardt for går bra, forteller Ingrid.

Campus Bergen + Hvorfor velge Kristiania (Double Content Card)

 • Tre studenter snakker sammen Campus Bergen

  Velkommen til Bergen

  Campus Bergen er kjent for tett oppfølging og dyktige forelesere med lang erfaring fra arbeidslivet.
  Les mer om Bergen
 • Bildelenke til infoside om Kristiania.

  Derfor bør du velge Kristiania

  Kristiania er tett på arbeidslivet, for at du skal kunne utdanne deg til et yrke du kan leve av.
  Les mer om våre tilbud