Portrett av Kristi Cecilie Grønvold Bache ved et rekkverk.
Kristi BacheFoto: Kristiania/Jonatan Arvid Quintero

– Kristiania har en fascinerende historie og fremstår både som forfriskende og profesjonell, sier den påtroppende prorektoren. Hun kommer fra stillingen som prorektor for forskning og formidling ved Høgskolen i Østfold. 

– Jeg opplever det som en institusjon som snur seg raskt etter behovene som oppstår, og som klarer å navigere etter det som er bestemt. Jeg ser fram til å være med å drive en høyere utdanningsinstitusjon i Norge på en annen måte enn den tradisjonelle, sier hun.  

Solid forskningsbakgrunn 

Bache har en forskningstung bakgrunn. Hun er utdannet molekylærbiolog fra Universitetet i Oslo og har en doktorgrad fra Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet. I fire år var hun postdoktor innen nevrovitenskap ved i University of California San Diego. Hun har erfaring som spenner fra grunnforskning til kliniske studier.  

– Forskningsbakgrunnen min har formet meg veldig. Jeg er biolog i hjertet, men forskerbakgrunnen min hjelper meg uavhengig av hva jeg jobber med, også innen humaniora, språk og litteratur, sier hun.  

Før Høgskolen i Østfold var Bache forskningsleder ved stiftelsens Norsk Luftambulanse, og sjefsredaktør i tidsskriftet Scandinavian Journal of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicine

Rektor Trine J. Meza er svært fornøyd med å få Kristi Cecilie Grønvold Bache inn i sin ledergruppe. 

– Kristi har en solid forskerbakgrunn og har erfaring fra toppforskningsmiljøer både i Norge og USA. Hun har i tillegg til ledererfaring, forskningserfaring fra Luftambulansens forskningsstiftelse samt styreerfaring fra NORSUS og Smart Innovation Norway. Jeg er overbevist om at hun vil bidra til å løfte forskning og utvikling ytterligere ved Høyskolen Kristiania, sier Meza.

Om oss + Hvorfor velge Kristiania (Double Content Card)