Jørn Mortensen har på seg hvit skjorte og står foran en grå vegg og et vindu. Han ser inn i kamera med armene i kors.
Jørn Mortensen ser fram til fire nye år som dekan på Kristiania. Foto: Kristiania

Rektor Trine J. Meza er fornøyd med at Jørn Mortensen takker ja til en ny periode som dekan ved Kristianias kunstfaglige avdeling.

– Jeg er veldig glad for å ha med Jørn Mortensen videre i utviklingen av Kristiania. Han har allerede spilt en stor rolle i videreutvikling av School of Arts, Design og Media, både innen utdanning og kunnskapsutvikling. Jeg ønsker å ha ham med videre slik at han skal få videreført arbeidet han har startet på. Ikke minst gjelder dette utviklingen av kunstfaglig utdanning på høyt nivå, som er viktig for Kristianias ambisjon om å bli universitet, sier Meza. 

Hun forteller at Mortensen har tatt både nasjonalt og internasjonalt ansvar for videreutvikling innen kunstnerisk forskning, og forståelsen og betydningen av dette. 
– Dette er et viktig arbeid for å bedre anerkjennelse av kunstnerisk forskning som uavhengig forskning på en mer generell måte, sier Trine J. Meza.

Meningsfullt og stimulerende arbeid

Jørn Mortensen ser fram til fire nye år som dekan på Kristiania.
 
– Jeg ønsker å fortsette i stillingen fordi det er meningsfullt å være del av en institusjon som er med å endre institusjonslandskapet og premissene i universitets- og høyskolesektoren, ikke minst på kunst- og designfeltet, sier han. 

Mortensen har lang fartstid innenfor høyere kunstfaglig utdanning, og var rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo før han startet sin første åremålsperiode om dekan på Kristiania i 2019.

– Jeg opplever det som svært stimulerende å være med å utvikle fagmiljøet, utdanningene og forskningen på School of Arts, Design, and Media, og opplever at mine holdninger og ideer blir godt tatt imot av kollegiet på avdelingen. Jeg lærer mye av dette miljøet, samtidig som det er spennende å utvikle og møte kompetente og ambisiøse kolleger i hele Kristiania-miljøet, sier han.

Om Jørn Mortensen

  • Utdannet medieviter ved Universitetet i Oslo i 1993.
  • Dekan på School of Arts, Design, and Media på Høyskolen Kristiania siden 2019.
  • Rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2015-2019.
  • Dekan ved avdeling Kunst og håndverk, Kunsthøgskolen i Oslo fra 2011-2015.
  • Siden 1993 har han vært gitarist, orkesterleder og arrangør i Penthouse Playboys, under pseudonymet Johnny Lotion.
  • Medlem av det litteraturbaserte orkesteret Dei nye kapellanane siden 2012. 
Foto: Michael Reed Werenskiold