Sosialrådgiver Tone står i en oransje kåpe og smiler stort mot kameraet. Bakgrunnen er en fargerik grafittivegg.
Sosialrådgiver Tone Meyer brenner for at Kristiania sine studenter skal ha det bra.Foto: Kristiania/Mathilde Seppola Danø

Ved Kristiania jobber flere typer rådgivere for at studentene skal få en bedre studiehverdag. Studierådgivere kan hjelpe deg med faglig progresjon, tilrettelegging og studiemestring, mens sosialrådgiverne kan bistå med alt annet som berører din studiehverdag.

Tone Meyer har jobbet som sosialrådgiver for bergensstudentene i to år, og forteller at hun stortrives. 

– De er nybegynnere i livet og utrolig smarte, men det er mye som endrer seg når man blir voksen og det er det jeg kan hjelpe til med, sier Tone.

– Døren er åpen for alle

Det er ingen begrensinger for hvem som kan besøke Tone, døren til kontoret er åpen for alle Kristiania-studenter. Selv om tjenesten kan benyttes av alle, peker Tone på noen fellestrekk hos dem som pleier å komme innom:

– Det som kan være felles for de studentene som kommer til meg, er at de føler at de står fast og at det oppleves som ubehagelig. Årsaken kan være forskjellige ting som vi sammen kan ordne opp i. Dersom det er et problem jeg ikke kan fikse selv, har jeg en god oversikt over hva slags tilbud jeg kan anbefale slik at studentene får det de trenger.

Tone sier hun pleier å starte samtalene sine med å spørre studenten «hva skal skje her i dag for at du skal synes det var nyttig å komme?». Svarene hun får er varierende, og kan handle om et ønske om å jobbe med eller forandre noe, få trøst eller bare få følelsene ut og bli hørt.  

Her kan du kontakte Tone!

Det er mulig å kontakte Tone via mail, telefon eller rett og slett komme innom kontoret hennes. Trykk her for å få kontaktinformasjonen til

– Noen ganger er ikke studenten selv klar over hva problemet er, i slike tilfeller kan vi finne problemet og løsningen sammen. For mange er det en trygghet i seg selv å kunne snakke med en voksen person de ikke har noen relasjon til, forteller Tone.

Vi har det ofte veldig gøy i samtalene. Det skal være trygt og uanstrengt på mitt kontor. Jeg er selv vestlending og lite formell selv om jeg sitter på en god del kompetanse.  

Gratis, lavterskel og taushetsplikt

Tilbudet er helt frivillig og gratis å ta i bruk. Tone beskriver en time hos henne som et lavterskeltilbud. Det vil si at det ikke er noen krav for å kunne kontakte sosialrådgiver, du er også hjertelig velkommen om du så bare er nysgjerrig. Det som blir sagt hos sosialrådgiveren er også taushetsbelagt, så det er et åpent rom for å kunne si akkurat det du har på hjertet. 

– Det er viktig å poengtere at det er et lavterskeltilbud. Jeg vil oppfordre de som er nysgjerrige på hva jeg gjør og hvem jeg er til å avtale en time for å komme til meg og si hei, fremhever Tone.  

Uformell, men profesjonell

Tone er utdannet sykepleier og familieterapeut, og har lang arbeidserfaring på feltet. Hun beskriver kontoret sitt som et varmt og åpent sted hvor studenten skal kunne føle seg trygg. Hennes rolle på skolen kan nærmest sammenliknes med en helsesykepleier som jobber for studentens beste. 

– Vi har det ofte veldig gøy i samtalene. Det skal være trygt og uanstrengt på mitt kontor. Jeg er selv vestlending og lite formell, selv om jeg sitter på en god del kompetanse.  

Tone sitter og smiler på kontoret sitt og snakker med en student.
Tone er veldig interessert i å fikse problemer. Stillingen som sosialrådgiver kan noen ganger minne henne om å være litt detektiv - hvor er problemet?Foto: Kristiania / Mathilde Seppola Danø

Gutter og grupper   

Selv om sosialrådgivertilbudet er åpent for alle Kristiania-studenter, er det særlig én gruppe Tone gjerne skulle sett litt oftere. 

– Gutter er spesielt velkomne til meg. Det er blitt vist at gutter både har det dårligere og at de søker mindre hjelp. Derfor ønsker jeg å få besøk av flere gutter! Dersom det virker skummelt å gå alene, er det fullt mulig å ta med seg en venn eller to, sier Tone.

Hun håper også at hele grupper kan tenke seg å kontakte henne dersom de har bruk for det. Tidligere har Tone hjulpet til i klasser, vennegjenger eller kollokviegrupper dersom det har oppstått et problem. Når det nærmer seg eksamenstid, kan det for eksempel være en god ide å ta med seg kollokviegruppen sin til Tone for å forsikre seg om at gruppedynamikken er som den skal.  

– Jeg liker veldig godt å snakke med grupper. Det kan være nyttig å få en fra utsiden til å komme inn og nøste opp i problemer. Det kan godt være hemmelig hvem i gruppen som har kontaktet meg. Så kan jeg komme innom og stille et par spørsmål, slik at gruppedynamikken forbedres, legger hun til.