Foto av Trine J. Meza og Monica Mæland.
Rektor ved Kristiania, Trine J. Meza og Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd, markerer at Kristiania blir den første utdanningsinstitusjonen som inngår en slik samarbeidsavtale med den viktige næringslivsorganisasjonen.Foto: Morten Sandtrøen

Bergensregionen trenger ny og oppdatert kompetanse for å håndtere endringer regionen møter i årene fremover. Én utfordring er at mange av byens studenter forlater regionen når studiene er fullført.

– Vi må sørge for at langt flere av studentene som flytter til Bergen velger å bli etter endte studier. Om vi skal holde på og tiltrekke kompetansen næringslivet etterspør må vi bedre vise potensialet og karrieremulighetene Bergen har å tilby, sier Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd.

Accordion faktaboks

– Vi må samarbeide for å avdekke fremtidens kompetansebehov, slik at regionen kan beholde kandidater med kompetanse som er verdifull i dag og i fremtiden. Vi er en næringslivsorientert høyskole og ønsker Bergen Næringsråd og deres medlemmer som aktive bidragsytere slik at våre studieprogram kan besvare deres behov, sier Trine Johansen Meza, rektor ved Kristiania.

– Gir kompetansen arbeidslivet etterspør

Foto av studenter i forelesningssal.
Campus Bergen holder til i nyoppussede lokaler i Hansaparken, hvor Hansa bryggeri tidligere hadde sine produksjonslokaler.Foto: Kristiania.no/Haakon Dueland

– Kristiania har levert kompetanse til det norske arbeidslivet i over 100 år. Solid kompetanse innen våre fagområder og en sterk vilje til å innovere og tenke nytt er noe av årsaken til stadig økende studenttall ved våre campus i Bergen og Oslo, sier Meza.

– En del av vårt samfunnsoppdrag er å uteksaminere kandidater med kompetansen arbeidslivet faktisk etterspør. Derfor skal vi være tett koblet på næringslivet, slik at vi svarer ut nåværende og fremtidige kompetansebehov. Ingen kjenner regionen bedre enn Bergen Næringsråd. Det er derfor en helt naturlig samarbeidspartner i vår satsing på Vestlandet, sier hun videre.

– Vi får enda en svært fremoverlent partner med på laget.

Monica Mæland peker på at samarbeidet får noen spennende perspektiver:

– Vi får enda en svært fremoverlent partner med på laget. Allerede har vi hatt samtaler rundt store temaer som å få flere studenter til å bli værende, etablere bedre koblinger mellom studenter og næringsliv fra dag én, og hvordan lokke flere fra andre deler av landet hit ikke bare for å studere, men også for å se på Bergen som en by de vil bli boende og gjøre karriere i, understreker Mæland.

Bergen Næringsråd og Kristiania vil bruke våren aktivt på å lage en felles strategi for samarbeidet.

– Dette er et viktig fokusområde for begge institusjoner og vi gleder oss til å ta fatt på dette spennende samarbeidet, avslutter Meza og Mæland.

Campus Bergen + Hvorfor velge Kristiania (Double Content Card)

 • Tre studenter snakker sammen Campus Bergen

  Velkommen til Bergen

  Campus Bergen er kjent for tett oppfølging og dyktige forelesere med lang erfaring fra arbeidslivet.
  Les mer om Bergen
 • Bildelenke til infoside om Kristiania.

  Derfor bør du velge Kristiania

  Kristiania er tett på arbeidslivet, for at du skal kunne utdanne deg til et yrke du kan leve av.
  Les mer om våre tilbud