Foto av Leonard Kristoffersen ute i en park, med bylandskap i bakgrunnen.
Spilldesignstudenten Leonard fikk mange gode tilbakemeldinger på standen han utviklet sammen med studentene på Bachelor i eksponeringsdesign.Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

– Jeg tok kontakt med studielederne for Bachelor i spilldesign og Bachelor i eksponeringsdesign og fortalte om ideene våre, og da begynte ballen å rulle. Vi ble produksjonsassistentene til studieprogramleder Hanne Lien, som var ansvarlig for prosjektet, forteller Leonard.

Bilde av jente inne
Student ved eksponeringsdesign Kristina Stensaas synes det er kult at skolen får til slike samarbeidsprosjekter. Hun var med på å lage en av modellene som ble valgt ut til SpillExpo.Foto: Kristiania/Haakon Dueland

De pitchet ideen til eksponeringsdesignklassen, og i grupper utviklet klassen små modeller av standen. Til slutt skulle spilldesignstudentene velge ut en gruppe som kom til å få realisert modellen sin på SpillExpo 2022.

Kristina Stensaas, student ved Eksponeringsdesign, forteller at hun synes oppgaven fra spilldesignstudentene var spennende.

– Det var veldig motiverende å jobbe med noe som er reelt. Den gruppa som vinner får vist frem standen sin på SpillExpo, og der er det mange besøkende, forteller Kristina.

Dette er den kuleste standen Kristiania har hatt på SpillExpo noensinne!

Eksponeringsdesign er et nytt studium på Kristiania, og her får man jobbe kreativt med flere ulike felt innenfor design. Her lærer man blant annet om konseptutvikling, digitale verktøy, boligstyling, og scenografi.

– Studiet gir mange muligheter

Dette prosjektet var eksponeringsdesign-studentenes første oppgave på studiet, og Kristina forteller at det var en fin måte å bli kjent med klassen på.

– Det var i tillegg lærerikt å jobbe med gaming, ettersom det er noe jeg ikke har så mye kunnskap om selv, forteller Kristina.

Bilde av Kardemomme by på Colosseum kino

Promoterer kinofilm ved hjelp av eksponeringsdesign

Kristina har tidligere studert moteindustri, men etter studiene ønsket hun noe mer. Da hun leste om eksponeringsdesignlinjen ved Kristiania, tenkte hun med en gang «her skal jeg gå».

– Det beste med studiet er at vi lærer litt av alt innenfor design, og da har man utrolig mange muligheter etter endt utdanning. Man kan blant annet jobbe med boligstyling, interiørdesign, scenografi på TV og scene, eller konseptutvikling i butikk og andre utstillingsarenaer, forteller Kristina.

Bilde av skoleklasse foran en stand
SpillExpo er norges største spillmesse med nærmere 20 000 besøkende hvert år. – Det er en relevant arena og markedsføre seg på, og man får gode muligheter til å øve seg på å pitche spillene til andre, forteller Leonard.Foto: Privat

– Kuleste standen vi har hatt

Leonard forteller at han var imponerte over de ferske studentene på Eksponeringsdesign. De kåret ikke bare én vinner, men to stykker, for å så kombinere modellene. Resultatet er de storfornøyde med.

– Dette er den kuleste standen Kristiania har hatt på SpillExpo noensinne, og vi fikk mange gode tilbakemeldinger av besøkende på messa, forteller Leonard.

Det føles som man tar del i noe som er større enn seg selv.

Spilldesignstudentene forteller at dette har vært en gøy prosess å få ta del i som student. At noe så enkelt som å pitche en ide til riktig person fører til at man plutselig ett år senere står på en stand man har utviklet selv.

– Det har vært utrolig gøy å få ta del i dette som student. Det føles som man tar del i noe som er større enn seg selv, avslutter Leonard.

Her er spillene som spilldesignklassen viste på SpillExpo 2022

Spillene

studere?