To menn i dress.
Kenneth Baraithwaite (til venstre) har en avtale med Kristiania ut 2023. – Vi er stolte og glade for å ha fått denne kapasiteten med oss inn på Kristiania. Som formidler bidrar han med erfaringer fra internasjonal storpolitikk, ledelses-dilemmaer, retorikk og språk, bruk av fortellinger som metode, og mye mer, sier Kjell Terje Ringdal (til høyre).Foto: Mikaela Berg

– Det var tidligere rektor Arne Krumsvik som sklitaklet Kenneth inn i professor 2-avtalen da de møtte hverandre i forbindelse med Washingtonseminaret i fjor, sier Kjell Terje Ringdal, førstelektor ved Kristiania og ansvarlig for seminaret som årlig finner sted i den amerikanske hovedstaden.

– Vi er stolte og glade for å ha fått denne kapasiteten med oss inn på Kristiania. Som formidler bidrar han med erfaringer fra internasjonal storpolitikk, ledelses-dilemmaer, retorikk og språk, bruk av fortellinger som metode, og mye mer.

Studier med erfaring inkludert

Mann snakker til forsamling.
Kenneth Braithwaite er tilknyttet School of Communication, Leadership and Marketing ved Kristiania, og avtalen med ham gjelder i første omgang ut 2023.Foto: Kristiania/Kjell Terje Ringdal

Den amerikanske topp-profilen er tilknyttet School of Communication, Leadership and Marketing ved Kristiania, og avtalen med ham gjelder i første omgang ut 2023.

Ved denne avdelingen, som ved alle avdelinger og institutter på Kristiania, er et av målene å lære bort erfaringer og innsikt fra arbeidslivet, altså en kombinasjon av teoretisk kunnskap og modeller, samt innsikt i det praktiske livet.

– Kenneth Braithwaite har erfaringer de færreste kan matche: Han er admiral og har ledet hundre tusenvis av ansatte, og han satt i Pentagon den katastrofale dagen 6 januar, sier Ringdal, og sikter til stormingen av den amerikanske kongressen etter Trumps valgnederlag i 2021.

– Her måtte han ta stilling til om han skulle si nei til en rabiat president om å bruke krigsmakt, for å beskytte en tapende politiker som vurderte å nekte å gå av, sier Ringdal.

Er ingen trumpist

Før avtalen med Kenneth Braithwaite ble inngått, ble det gjort en grundig sjekk med tanke på at Kristiania ikke ville risikere å få inn en trumpist. Ringdal fikk de nødvendige forsikringene.

I et intervju med Dagens Næringsliv (DN), da han besøkte Kristiania og Norge sist uke, snakket den tidligere marineministeren blant annet om det som skjedde i tiden under Trump, og fortalte at «min støtte til Trump handlet om politikken, ikke personen. Men jeg visste ikke hva som lå foran meg».

Deltar i utviklingen av Berlinseminaret

Under sitt første opphold på Kristiania, har Braithwaite holdt forelesninger for masterstudenter, og forelest på lanseringen av det nye Berlinseminaret.  Dette er et seminar som bygger på samme konsept som Washingtonseminaret, men som knyttes til det som skjer i skjæringspunktet mellom sikkerhet, energi og klima i Europa.

Som en del av professor II- avtalen skal han bidra med utviklingen av dette seminaret, som Kristiania og Kjell Terje Ringdal planlegger fra og med neste år.

dobbel content forskning og hvorfor Kristiania

 • Bildelenke til forskningssider.

  Forskning på Kristiania

  Vi skal bidra til å utvikle morgendagens løsninger.
  Les mer
 • Bildelenke av student foran cammpusbygg.

  Hvorfor velge Kristiania?

  Kristiania er tett på arbeidslivet, for at du skal kunne utdanne deg til et yrke du kan leve av.
  Les mer