Kristine Larsen utenfor Høyskolen Kristiania.
Etter mange år i ulike lederstillinger har Kristine Larsen blitt fulltidsstudent!Foto: Kristiania/Haakon Dueland

– Jeg kom til et punkt i livet hvor jeg skjønte at jeg var nødt til å gjøre noe helt annet. Jeg kunne i hvert fall ikke sitte i sofaen og vente på at pandemien skulle gå over, forteller Kristine.

Kampanje på nettstudier

Trebarnsmoren kommer fra en lang karriere innen varehandel og hotell- og restaurantbransjen, hvor hun har jobbet seg oppover og hatt flere ulike lederstillinger. Til tross for mye erfaring og kunnskap, kjente hun på et ønske om å studere.

– Jeg har aldri studert før og innså at det var noe jeg hadde veldig lyst til, både for å lære noe nytt og for å formalisere den kompetansen jeg allerede hadde.

Lett å begynne med enkeltemner

Kristine oppdaget at Kristiania, i forbindelse med pandemien, tilbydde flere fullfinansierte emner. Hun kastet seg rundt, søkte og fikk plass. Dermed begynte ballen å rulle. 

– Enkeltemnene åpnet døra til et hav av studiemuligheter, og jeg forstod etter hvert at det var mulig å bygge på med en bachelorgrad i administrasjon og ledelse.

Nå er hun i gang med andreåret på den nettbaserte bachelorgraden, hvor hun får en solid innføring i lederskap og personalansvar. Studiet gir også en generell bredde innen økonomiske og administrative fagområder, og Kristine forteller at hun stortrives.

Jeg hadde hadde så lyst til å studere, både for å lære noe helt nytt og for å formalisere kompetansen jeg allerede hadde. 

– Nettstudiene gir stor fleksibilitet, og jeg velger selv når og hvor jeg skal studere. Samtidig må jeg si at jeg elsker biblioteket på Kristiania og at jeg er der så mye som overhodet mulig. Her finner jeg alt jeg trenger av ressurser, og i tillegg er det et stille og behagelig sted å være.

Mange å støtte seg på som nettstudent  

Det var med skrekkblandet fryd at Kristine tok fatt på en bachelorgrad som 40-åring. Overgangen fra arbeidslivet til studenttilværelsen var stor, og hun legger ikke skjul på at hun har støtt på noen utfordringer.  

– Jeg har aldri strøket på eksamen, men jeg må ærlig innrømme at jeg har fått noen skikkelige dårlige tilbakemeldinger på innleveringsoppgavene mine, rett og slett fordi det tok tid før jeg fikk taket på akademisk skriving og kildehenvisning. Det er en kunst i seg selv. Samtidig skal man gå litt på trynet – det er jo det man lærer av!

Heldigvis kan Kristine søke faglig og moralsk støtte både hos forelesere, veiledere og medstudenter. Hun forteller at det finnes Facebook- og Messenger-grupper for de aller fleste fag, hvor hun alltid kan be om hjelp og få svar på spørsmål.

Livet som nettstudent føles aldri ensomt.

– I tillegg er jeg med i en kollokviegruppe og har stor nytte av den. Vi møtes regelmessig og spiller hverandre gode, og livet som nettstudent føles aldri ensomt, forteller hun.  

Selv om drømmekarrieren ennå ikke er definert, håper Kristine å kunne lande en jobb innen kommunikasjon og politikk når hun etter hvert blir ferdig med studiene.

 – Min erfaring er at livet skjer, ting forandrer seg, og jeg skal bruke disse årene til å orientere meg og se etter muligheter. Jeg har allerede stått og skrapa på døra til Karrieresenteret et par ganger, og kommer nok til å gjøre det igjen, sier hun og ler.