Gruppefoto av mennesker i forelesningssal.
Det var stort oppmøte, fantastisk stemning og mange spennende foredragsholdere på scenen under ledelseskonferansen i Bergen.Foto: Kristiania/Haakon Dueland
Bilde av en politikvinne på ledelseskonferanse i Bergen.
Politiet holdt et spennende foredrag om ansvar og omsorg i krevende jobbsituasjoner. Foto: Haakon Dueland

Det var en helt unik ramme for ledelseskonferansen i Bergen i september. Ledere og studenter satt side om side, og lyttet til lærdom fra profilerte ledere fra både næringslivet og det offentlige.

– Det ble en uforglemmelig dag på mange måter! Jeg er stolt, rørt og glad over å ha gjennomført den første lederkonferansen til Kristiania i Bergen. I salen satt nærmere 300 deltakere, og på scenen stod flere spennende og dyktige foredragsholdere med historier og budskap som fikk publikum både til å le og gråte, forteller Kari Mette Solheim.

Hun er høyskolelektor og primus motor for onsdagens ledelseskonferanse. Med seg på laget hadde hun fått en rekke inspirerende personligheter, blant annet mannen bak BAdesKen, Ken Andre Ottesen, Irene Kinunda fra Fargespill, vår egen Åshild Mongstad og Elin Ørjasæter, samt tidligere ishockey-spiller og toppleder Lars Erik Lund. 

Bilde av rektor Trine Johansen Meza.
Rektor ved Høyskolen Kristiania var strålende fornøyd med konferansen og var selv til stede for å åpne arrangementet.Foto: Haakon Dueland

– Det var fantastisk å se hvordan dagens tema, ledelse i turbulente tider, ble belyst fra flere sider gjennom et mangfold av innlegg: Fra politiets sterke fortelling om ansvar og omsorg i krevende jobbsituasjoner, til ulike ledere som delte åpent og ærlig fra egne liv, erfaringer og utfordringer. Dagen ble avsluttet med Ingvard Wilhelmsen som på sitt brilliante vis oppfordret oss til å godta at livet er et usikkert prosjekt, forteller Cecilie Ramstad, eventansvarlig ved Kristiania.

Ledelse med mennesker i sentrum

Mens mange konferanser med ledelse som tema dreier seg om lederskap på et strategisk og mer overordnet nivå, hadde onsdagens arrangementer en annen og veldig viktig vinkling.

– Gjennom foredragene fikk vi høre hvordan ledelse i turbulente tider ikke handler om hvordan organisasjonen påvirkes, men hvordan vi ivaretar menneskene innad. Foredragsholderne formidlet både personlig opplevelser knyttet til ledelse av mennesker, samt gode faglige begrunnelser for hvorfor fokus på mennesker betyr så mye, forteller Andreas Thon, instituttleder ved Kristiania.

Slike seminarer er utrolig viktig for å holde god kontakt med arbeidslivet

Rektor ved Kristiania, Trine Johansen Meza, var også til stede og var storfornøyd på slutten av dagen: 

– Jeg er virkelig imponert over hva Kari Mette Solheim har fått til. Programmet var godt planlagt, med en rekke spennende foredragsholdere som ved bruk av historiefortelling klarte å formidle budskap som vi alle kommer til å huske i lang tid. Slike seminarer er utrolig viktig for å holde god kontakt med arbeidslivet, og jeg gleder meg allerede til neste års arrangement.

Tre person som sitter på barstoler foran i en forelesningssal
Lars Erik Lund (t.h.) og Sølvi Rolland delte åpnet og ærlig om tøffe tider som leder, med både pandemi og egen sykdom. Foto: Haakon Dueland

Dette var en av de beste temadagene jeg kan huske, med foredragsholdere fra øverste hylle.

Bilde av Irene Kinunda fra Fargespill.
Irene Kinunda fra Fargespill holdt et sterkt og rørende innlegg om livet som flyktning og møtet med Norge. Foto: Haakon Dueland

Svært gode tilbakemeldinger

Blant de nesten 300 deltakerne som møtte opp, var Olaf Mackenzie, direktør ved Bergen Nasjonale Opera. Han forlot salen med et bredt smil om munnen og fortalte at han satte stor pris på konferansens viktige budskap og påminnelse:

– Selv om det egentlig er helt opplagt, er det lett å glemme at de menneskelige ressursene er de viktigste suksessfaktorene i en hvilken som helst organisasjon. Dagens konferanse var en viktig påminner.

– Dette var en av de beste temadagene jeg kan huske, med foredragsholdere fra øverste hylle.

Svein Erik Malkenes, leder for Samfunnssikkerhetens hus, satt også i salen og var strålende fornøyd da dagen var over:

– Dette var en av de beste temadagene jeg kan huske, med foredragsholdere fra øverste hylle. Med faglig tyngde, klokhet, medmenneskelighet og humor serverte de oss en godtepose av innspill, perspektiver og ideer. Jeg kommer neste gang!

  • Neste års konferanse går av stabelen 07.09.2023 – følg med på Kristiania.no for mer informasjon!