Kvinne foran hotellresepsjon.
Hero har lagt sten på sten, jobbet målrettet og studert hotelledelse ved Kristiania. Nå har hun vunnet en høythengende pris for innsatsen!Foto: Kristiania/Haakon Dueland
Bilde av Hero Idrees Assez på Christiania Teater Hotell.
Hero har alltid brent for reiselivsbransjen. Nå har hun fullført en bachelorgrad i hotelledelse ved Høyskolen Kristiania og landet drømmejobben som hotelldirektør.Foto: Haakon Dueland

– Hjertet mitt har alltid banket for reiselivsbransjen, og alle som kjenner meg, vet at jeg elsker å jobbe, og at jeg har høye ambisjoner, forteller Hero.

Hun ble nylig kåret til Årets Unge Hotelièr og feiret med rød løper og fest på Clarion Hotel Oslo. Ifølge juryen har 28-åringen skilt seg ut i bransjen, blant annet ved å tenke nytt og kreativt under pandemien. I tillegg har hun jobbet seg oppover med et stort engasjement og smittende energi, og klart å løfte Hotel Christiania Teaters merkevare, hvor hun er administrerende hotelldirektør.

– Jeg er utrolig takknemlig og glad for å ha fått prisen – en pris jeg også deler med det dyktige teamet mitt på Christiania Teater. Jurymedlemmene representerte hele bransjen i Norge, og det er derfor litt ekstra stas, sier Hero.  

Bachelorgraden ga et godt og solid grunnlag

Hardt arbeid og et stort hjerte for bransjen og hotellfaget har fått Hero langt. Hun har lagt sten på sten, vært innom de fleste avdelinger og jobbet seg oppover. I tillegg har en bachelorgrad i hotelledelse ved Kristiania lært henne mye.

– Å studere ga meg en dypere faglig forståelse av bransjen. Jeg fikk se hvordan teori og praksis hang sammen, blant annet ved at vi kombinerte mer tradisjonelle lærebøker med analyser og innsikt i dagsaktuelle problemstillinger, trender og data, sier hun.

Hero forteller videre at hun spesialiserte seg i endringsledelse og innovasjon, noe hun fikk mye bruk for da pandemien slo inn og tok kvelertak på reiselivsbransjen.

– I denne perioden var det spesielt viktig å tenke på hvordan vi skulle omstille oss, hva vi kunne og måtte gjøre annerledes, hvor raskt vi kunne gjennomføre endringene, samt hvilke mennesker og ressurser som skulle være involvert. Slike problemstillinger diskuterte vi mye under studiene, noe som kom godt med da krisen plutselig var et faktum.

Hotelledelse-student som er fotografert i kirkegata i Oslo

Landet drømmejobben som hotellsjef

Bare ett år inn i bachelorutdanningen i hotelledelse sikret Zlatko drømmejobben som hotellsjef.

Les mer her

Hero har mange gode minner fra studietiden og har fått venner for livet. I tillegg nevner hun foreleser Henning Friberg, som var en stor kilde til kunnskap og inspirasjon.

– Forelesningene hans om bransjens fortid og fremtid, utfordringer og muligheter har satt spor. I tillegg var det veldig interessant å få lære av en person med så mye erfaring. Friberg har vært innom de fleste stillinger på kryss og tvers av hoteller og merkevarer og hadde mye spennende å fortelle.

Hero anbefaler studiet til alle som er interessert i hotellfag og som drømmer om en karriere i bransjen. Skulle du velge det samme som Hero, har hun samtidig noen klare råd og oppfordringer:

– Har du først valgt å studere, så invester ordentlig i det. Møt opp på forelesninger, vær nysgjerrig og gå sammen med studenter med samme ambisjonsnivå som deg selv. Det er også lurt med en deltidsstilling på hotell, slik at du får en fot innenfor bransjen og bygger nettverk.  

Landet godt i drømmebransjen

I hotellbransjen er ingen dager like, i hvert fall ikke for Hero, og akkurat derfor verdsetter hun jobben så høyt.

– Hotelldirektørrollen består av mange administrative oppgaver, men det er også viktig å ha beina godt plantet på gulvet. Jeg setter av tid til direkte gjestekontak og står gjerne i resepsjonen for å slå av en prat. Hotel Christiania Teater er midt i en renoveringsprosess, hvor teamet mitt og jeg har fått mulighet til å påvirke og videreutvikle hotellet, noe vi syns er utrolig gøy, forteller hun. 

Hero trives godt i den spennende rollen, men legger samtidig ikke skjul på at hun har ambisjoner.

– Jeg har helt klart noen store drømmer og tanker, men akkurat nå er jeg takknemlig over at jeg har fått fullført et studium og landet i en bransje og en karriere som jeg elsker. 

Frister en karriere i reiselivsbransjen?

Behovet for kunnskap og kompetanse innenfor turist- og servicenæringen er sterkt etterspurt – og det øker hele tiden. Ved Høyskolen Kristiania kan du ta en bachelorgrad i hotelledelse!
Les mer her