De tre største mytene om nettstudier
Aldri før har nettstudier vært så populært som det er nå. Hele ti prosent av studenter tar et fleksibelt studium, men det er likevel mange myter knyttet til nettstudier. Hvor mange av disse mytene stemmer egentlig?
Få venner, kjedelige forelesninger og lite utbytte er noen av de mange mytene vi hører om nettstudier. Men hvor mange av disse mytene stemmer egentlig? Vi har satt sammen informasjon om nettstudier for å gjøre deg litt klokere.
1. Det er umotiverende og ensomt
Når vi hører om nettstudier er det lett å tenke på triste zoom-forelesninger med svarte skjermer, en umotivert professor og lite bekjentskap mellom studentene.
Slik er det heldigvis ikke! På Kristiania er alle nettforelesninger holdt av dyktige fagpersoner, og flere av disse underviser på campus.
Om du trenger hjelp med noe har vi over 90 kvalifiserte veiledere innen hvert fagfelt som du kan kontakte!
Som nettstudent får du personlig oppfølging av en veileder som motiverer deg, og som gir deg faglige tilbakemeldinger på arbeidet du gjør. Det gjør at du lærer enda bedre!
Mange nettstudenter starter også kollokviegrupper med medstudenter. Dette er en perfekt mulighet til å bidra til kunnskapsdeling – men også til å bli kjent med nye mennesker som har samme interesser som deg. Videre får alle nettstudenter tilgang til bibliotekene våre.
2. Det gir lite utbytte og er dyrt
Som nettstudent hos oss kan du velge en mastergrad, bachelorgrad, deler av et studium eller enkeltemner.
Prisen på dine nettstudier kommer helt an på hvor mange emner du tar, hvilken grad du velger, og om du er heltid eller deltidsstudent.
Alle våre studier gir studiepoeng. Dermed er også alle våre nettstudier støttet av Lånekassen. I tillegg tilbyr vi flere kvalifiserte veiledere for å sikre deg de beste forutsetningene for å lykkes med studiene.
Våre utdanninger er utviklet i samarbeid med arbeidslivet. Ikke nok med at våre forelesere og forskere selv ofte har erfaring fra næringsliv og bransjen du vil utdanne deg til, vi har også bransjeråd der arbeidsgivere og arbeidslivsorganisasjoner bidrar med råd og tips til hvordan våre utdanninger kan bli enda mer arbeidslivsrettet. Dette sikrer at du får kompetansen som trengs i arbeidslivet.
3. Det er ikke fleksibelt
Noen nettstudier låser deg til faste forelesnings – og eksamensdatoer. Men hos oss får du frihet til å velge studieløpet helt selv. Dette gjør at du kan bygge opp en karriere, og fortsette med dine daglige rutiner. Nettstudier tilrettelegges din timeplan, ikke omvendt!
Som nettstudent ved Kristiania velger velger du tempoet helt selv. Du har opptil 18 måneder på å fullføre et emne, men om du er veldig ivrig kan du faktisk ta flere bachelorgrader samtidig. Eller fullføre en bachelorgrad på litt over ett år som Osman Khalil.
