Danserer i flagrende, fargerike klær som løper på en marmorscene oppe på Operataket.
Musikken til Peter Baden kan høres fra Bjørvika til Aker Brygge de neste dagene. Balletten «En midnattssolsdrøm» spilles på Operataket fram til den 19. juni. For anledningen er det anlagt gress oppå marmoren.Foto: Jørgen Langdalen

Torsdag 9. juni var det premiere på Nasjonalballettens utendørsforestilling «En midnattssolsdrøm» med elektronisk musikk ispedd klassiske verker. Professor Jørgen Langdalen, leder av Institutt for musikk ved Kristiania, overvar generalprøven og ble mektig imponert over tonene han hørte.

– Baden har skapt en ekstremt uttrykksfull scenemusikk ved å veve sammen partier fra Felix Mendelssohns musikk til Shakespeares «En midtsommernattsdrøm» med sin egen musikk. I kveldssola på Operataket hadde musikken en magisk virkning, sier Langdalen.

Regissør Marit Moum Aune kaller oppsetningen «en blanding av storslått ballett og spel». Hør hvordan Baden jobbet med musikken i denne videoen fra Operaen

Rekke av 22 mennesker i fargerike klær på Operataket.
Peter Baden (til venstre) sammen med mange av ballettdanserne etter premièren på Operataket 9. juni.Foto: Privat

Fredag 10. juni er det Oslo-première på barneforestillingen «Karons Sandkasse». Teaterstykket på velklingende nynorsk er nominert til to Heddapriser (beste barneforestilling og beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle). For mens Baden løp mellom de ulike scenene denne uken ble to av teaterproduksjonene han har laget musikken til nominert. Den andre nominerte forestillingen er «Superkid» (beste forestilling for ungdom). Se listen med de nominerte for 2022.

Baden gir alt, hver eneste gang og opplever at dette er noe av drivkraften hans: – For meg er det utrolig viktig å prøve å gjøre det beste man kan ut ifra sine egne forutsetninger. Ikke måle seg med alle andre. Hvis jeg, når jeg er 80 år gammel, kan si at jeg gjorde det beste jeg kunne, så skal jeg være stolt!

Mann sett ovenfra i studio med mange instrumenter i ring rundt seg.
Peter Baden er en fyr med mange jern i ilden, fingre på tangenter, knapper og rytmebokser. Foto: Privat

Før sommeren lager han også musikken til en stor ny Netflix-serie og begynner arbeidet med en ny teaterforestilling, men her kan han ikke røpe navn.

Baden er utdannet fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio), nå en del av Kristiania gjennom innlemmelsen av Westerdals Oslo ACT i 2018. Der studerte han musikkproduksjon og slagverk. Til høsten skal komponisten i gang med en plateinnspilling med utgangspunkt i det han underviser i på Kristiania: Live elektronikk med laptop, knotter, bokser og kontrollere.