Bilde tatt i bunkeren studentbar av gjestene fra åpningen
Endelig har Studentunionen fått åpnet opp tidenes studentbar! Bunkeren bar finner du på Campus Bergen. Foto: Høyskolen Kristiania /Isac Kvello

Etter to år i lockdown og en covid-19 fylt hverdag, har det endelig åpnet en studentbar med ID:18 på campus i Bergen! Studentbaren Bunkeren åpnet for første gang torsdag 17. mars og Kristiania-studentene gledes over å ha en ny sosial arena på campus.

– Jeg syns det er veldig koselig å kunne møte alle de du ser på skolen hver dag på en mer hverdagslig måte, sier student Vera Leiton.

Vera forteller at det å ha en annen sosial arena å møte medstudenter på er kjempefint og viktig for studentmiljøet på campus.

– Det er nemlig ikke helt det samme å møtes til forelesning som å kunne samles på en egen studentbar, sier hun.

Styres av studentene selv

Bunkeren bar er styrt av studenter ved Kristiania Bergen, og HR-studenten Malin Kristensen er barsjef. 

– Det har vært mye jobbing i forkant av denne åpningen, og alle som er involvert er nybegynnere. Det er ingen av oss som har drevet en bedrift før og vi alle har begynt uten noen kunnskap om slikt fra før, forteller hun.

De har lært mye på veien, og det kan alle Kristiania-studentene i Bergen nyte godt av!

Etter mye hard jobbing synes Malin at det er helt fantastisk å åpne studentpuben. Til tross for at studiehverdagen kan bli hektisk med masse jobb ved siden av studiene, var det likevel verdt det.  Spesielt når en ser at baren faktisk er blitt så populær!

– Vi har gledet oss utrolig mye til åpningen, og det er litt rart å se lokalet fullt av mennesker. Vi er superglade, sier hun.

Alle er velkomne

Baren skal ikke bare være et sted for fest og moro, etter hvert vil det også bli arrangert forskjellige eventer hos Bunkeren bar. Malin forteller at de ønsker å arrangere alt fra bingo og quizkvelder til streaming av fotballkamper. Alle skal være velkomne, og det er selvfølgelig studentvennlige priser på mat og drikke!

Student Sander Lans Bagsjøberget har stor tro på at en studentbar vil være med på å gjøre studentlivet bedre.

– Da vi begynte å studere i 2020 var det full lockdown, og jeg føler ikke at jeg enda har hatt den ordentlige studentopplevelsen. At det nå da finnes en studentbar på campus, vil jo bidra til et enda bedre studentmiljø, sier Sander.

Studentunionen er flinke til å oppdatere Bunkeren bar sin Instagram-konto, @bunkeren_studentbar. Følg med her for mer informasjon om kommende eventer!

Studentunionen og studieveiledere