Foto av en kvinne som smiler til kamera.
 Wenche forteller at folk kan bli litt overrasket når en på hennes alder kommer inn sammen med en gjeng i 20-årene. Men at det har gått mye bedre enn fryktet, og hun ble godt mottatt.Foto: Høyskolen Kristiania / Isac Skjevik Kvello

– Dersom du har anledning til det, og er innstilt på at det kreves mye jobb – men samtidig er veldig kjekt, så er det absolutt verdt det. Du får brukt hodet på en litt annen måte, forsikrer Wenche.

Hun var ikke særlig høy i hatten da hun møtte til første studiedag på Bachelor i HR og personalledelse. Wenche forteller at hun først følte seg litt malplassert i den store gjengen med ungdommer. Nå er hun ikke i tvil om at hun tok et riktig valg.

Foto av en kvinne i et auditorium som følger med på foreleser.
Sælen forteller at dersom du ikke finner noe positivt ved jobben du er i, vil det kunne bli en belastning for deg å bli værende. Foto: Høyskolen Kristiania / Isac Skjevik Kvello

Overvant frykten for bacheloroppgaven

Det å bli student igjen har vært en stor overgang for Wenche, med mye læring på flere måter.

– Det jeg trodde skulle være vanskeligst, viste seg å være det letteste. Det vanskeligste var uten tvil studieteknikk og akademisk skriving.  

– I starten var tanken på å skulle skrive bacheloroppgave skremmende, men etter å ha fått undervisning i den akademiske biten, gleder jeg meg faktisk til å skrive bacheloroppgaven til våren. En skal bruke det en har lært fra undervisningen, og gå inn med en positiv innstilling.

Det viktigste er å komme seg ut av komfortsonen, og å utfordre der du kan.

Wenche forteller at det gjør godt å lære nye ting, og anbefaler det på det varmeste.

–  Du trenger ikke ta en bachelor. Et årsstudium eller kveldskurs kan også være fine muligheter dersom du ikke vil bruke tre år. Det viktigste er å komme seg ut av komfortsonen, og å utfordre der du kan.Da øker selvtilliten, og man får mestringsfølelse, sier hun.

foto av man som holder en mobiltelefon

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne

Investerte i utdannelse

– Veldig mange av mine venner på min alder investerer i hytte eller båt, men for meg har det vært verdifullt å investere i utdannelse. Jeg får ny kunnskap, erfaring og opplevelser med på kjøpet – og det gjør godt.

Selv om Wenche søkte på mange jobber, landet hun aldri drømmejobben. Hun hadde verken en bachelor eller master å vise til, i motsetning til mange av konkurrentene. Det holdt ikke bare med erfaringer. 

– Jeg følte ikke jeg strakk helt til, og ble nærmest sittende å vente på alderdommen. Da skjønte jeg det var på tide å gjøre noe. Jeg tror jobbmulighetene etter studiet er mye større, og jeg kan nå være med på å konkurrere om de jobbene jeg tidligere ikke har nådd opp til. Målet mitt er å jobbe på en HR-avdeling sammen med mange fine folk, avslutter Sælen.

Conten card: studieveiledning + HR og persled