Foto av en kvinne som smiler til kamera.
 Wenche forteller at folk kan bli litt overrasket når en på hennes alder kommer inn sammen med en gjeng i 20-årene. Men at det har gått mye bedre enn fryktet, og hun ble godt mottatt.Foto: Høyskolen Kristiania / Isac Skjevik Kvello

– Dersom du har anledning til det, og er innstilt på at det kreves mye jobb – men samtidig er veldig kjekt, så er det absolutt verdt det. Du får brukt hodet på en litt annen måte, forsikrer Wenche.

Hun var ikke særlig høy i hatten da hun møtte til første studiedag på Bachelor i HR og personalledelse. Wenche forteller at hun først følte seg litt malplassert i den store gjengen med ungdommer. Nå er hun ikke i tvil om at hun tok et riktig valg.

Foto av en kvinne i et auditorium som følger med på foreleser.
Sælen forteller at dersom du ikke finner noe positivt ved jobben du er i, vil det kunne bli en belastning for deg å bli værende. Foto: Høyskolen Kristiania / Isac Skjevik Kvello

Overvant frykten for bacheloroppgaven

Det å bli student igjen har vært en stor overgang for Wenche, med mye læring på flere måter.

– Det jeg trodde skulle være vanskeligst, viste seg å være det letteste. Det vanskeligste var uten tvil studieteknikk og akademisk skriving.  

– I starten var tanken på å skulle skrive bacheloroppgave skremmende, men etter å ha fått undervisning i den akademiske biten, gleder jeg meg faktisk til å skrive bacheloroppgaven til våren. En skal bruke det en har lært fra undervisningen, og gå inn med en positiv innstilling.

Det viktigste er å komme seg ut av komfortsonen, og å utfordre der du kan.

Wenche forteller at det gjør godt å lære nye ting, og anbefaler det på det varmeste.

–  Du trenger ikke ta en bachelor. Et årsstudium eller kveldskurs kan også være fine muligheter dersom du ikke vil bruke tre år. Det viktigste er å komme seg ut av komfortsonen, og å utfordre der du kan.Da øker selvtilliten, og man får mestringsfølelse, sier hun.

foto av man som holder en mobiltelefon

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne

Investerte i utdannelse

– Veldig mange av mine venner på min alder investerer i hytte eller båt, men for meg har det vært verdifullt å investere i utdannelse. Jeg får ny kunnskap, erfaring og opplevelser med på kjøpet – og det gjør godt.

Selv om Wenche søkte på mange jobber, landet hun aldri drømmejobben. Hun hadde verken en bachelor eller master å vise til, i motsetning til mange av konkurrentene. Det holdt ikke bare med erfaringer. 

– Jeg følte ikke jeg strakk helt til, og ble nærmest sittende å vente på alderdommen. Da skjønte jeg det var på tide å gjøre noe. Jeg tror jobbmulighetene etter studiet er mye større, og jeg kan nå være med på å konkurrere om de jobbene jeg tidligere ikke har nådd opp til. Målet mitt er å jobbe på en HR-avdeling sammen med mange fine folk, avslutter Sælen.

Conten card: studieveiledning + HR og persled

 • Kvinne foran en mørk vegg.

  Videreutdanning for privatpersoner

  Fleksibel videreutdanning fra Kristiania gir deg kompetanseløftet du trenger. Vi tilbyr alt fra mikroemner til en hel grad, alt med studiepoeng, slik at det passer din hverdag.
  Les om studiet her!
 • Har du spørsmål om studier?

  Våre studentambassadører kan svare deg på alt du lurer på, fra hvordan du søker til hvordan studiemiljøet er.
  Spør en student!