Bilde av Håkon Hess utenfor en bygning.
Allerede under fadderuka ble Håkon en del av en gjeng som støttet og motiverte hverandre, både faglig og sosialt – og det gjorde studiehverdagen til en suksess!Foto: Privat

Livet går ikke alltid som planlagt. Plutselig står man i uforutsette situasjoner og blir tvunget til å tenke nytt, og for Håkon var det sånn. Allerede på videregående bestemte han seg for å bli elektriker – en jobb han elsket, helt til helsa sviktet.

– Jeg ble syk og kunne rett og slett ikke jobbe så fysisk lenger, forteller han.

Jeg ble fort en del av en positiv og engasjert gjeng, som alltid møtte opp på skolen og studerte sammen.

Det var mens Håkon var sykemeldt, at interessen for IT begynte å blomstre. Han lærte seg å programmere apper ved hjelp av YouTube og oppdaget hvordan timene og dagene fløy. Da søsteren en dag tipset han om bachelorgraden i interaktivt design, kastet han seg rundt og søkte.

– Etter å ha vært syk i fem år, var det helt fantastisk å komme tilbake på skolebenken og føle at livet var på rett spor igjen.

Ble en del av en engasjert gjeng

For noen år tilbake ville nok ikke Håkon beskrevet seg selv som et skolelys. Han har aldri vært den ivrigste i klassen, men noe endret seg da han begynte på Kristiania. Plutselig var det gøy å studere, og Håkon brukte nesten all ledig tid på studiene.

– Fagene var interessante, og foreleserne var dyktige, men først og fremst handlet det om det sosiale. Jeg ble fort en del av en positiv og engasjert gjeng, som alltid møtte opp på skolen og studerte sammen.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

Livet på Kristiania ble med andre ord veldig hyggelig. Håkon og gjengen fant en fin balanse, hvor de både motiverte hverandre faglig og hadde det gøy. I tillegg fikk han og et par medstudentene deltidsjobb i Flow Digital, et digitalt markedsføringsbyrå, noe som virkelig satte fart på læringskurven. 

– Vi fikk programmere, lage nettsider og designe, og vi kunne bruke ting vi lærte på skolen, på jobb – og omvendt. Læringseffekten ble dermed megastor.

Da Håkon nærmet seg slutten av studieløpet og skulle skrive bacheloroppgave, fikk han også lov til å gjøre det for arbeidsgiveren. Prosjektet resulterte i nettsiden byråguiden.no – en tjeneste som kobler bedrifter sammen og som i dag benyttes av tusenvis av brukere.

Viktig å kaste seg ut i det

Håkon har gått gradene i Flow Digital – hele veien fra deltidsansatt til utviklingsansvarlig og teamleder. Han jobber med alt fra design og programmering, til strategi og personalledelse og stortrives med alt. Selskapet er i vekst og har gått fra noen få ansatte til et tosifret antall. Når Håkon i dag skal ansette nye folk, er det særlig to ting han legger vekt på:

– Det viktigste for meg er ikke hva de kan, men hvor motiverte de er, og hvordan de er som mennesker. Er man sulten på å lære, ja, da blir man flink.

Han forteller videre at de iblant får søkere fra Kristiania, og at han da har én helt spesiell forventning.

– IT-studiene ved Kristiania er veldig praktiske, så derfor forventer jeg at søkerne derfra kan mer enn teori. Jeg forventer at de faktisk har testet ulike verktøy, at de har hoppet uti det og trykket på masse knapper, for til syvende og sist er det learning by doing som gjelder i denne bransjen.

Teknologi og innovasjon + veiledning double content card

 • Bildelenke til landingsside om studier innen teknologi og innovasjon.

  Vil du studere teknologi og innovasjon?

  Digitalisering, cybersikkerhet, økonomi og IT er bare noe av det du kan studere ved Kristiania.
  Se alle mulighetene dine her!
 • Bildelenke til side for studieveiledning.

  Spør en student!

  Lurer du på noe om studier, opptak eller studentlivet generelt? Spør en av våre studentambassadører her!
  Spør en student!