Tre studenter under en paraply med Kristiania-logo.
Høyskolen Kristiania Bergen har inntatt det gule Brygghuset i historiske Hansaparken.Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland

Hansaparken er navnet på gamle Hansa bryggerier på Kalfaret i Bergen. Her holder Kristiania Bergen til, like ved Byarkivet og Bergens nyeste IT-klynge.

Foto av kvinne og mann.

Spørsmål om å studere?

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg?

Hansa bryggeriers gamle lokaler er klassifisert som bevaringsverdig industrianlegg. Derfor har Kristiania tatt mange grep for å bevare byggene og fremheve deres opprinnelige formål – rundt omkring på campus vil du derfor se mange maskiner, apparater og rør som stammer fra ølproduksjonen. Det er altså ekte næringslivshistorie i veggene!

Studenter som går gjennom en gang.

Den gamle puben er også bevart, og drives i dag som studentpub av og for studentene ved campus Bergen.

Nye campus Bergen åpnet dørene høsten 2021, i tide til å ta imot de nye studentene. I anledning utvidelsen, ble også høyskolens ulike bygg i Hansaparken omdøpt – nå heter de Tapperiet, Brygghuset og Malteriet.

Undervisningssal med amfi-tribuner.

I Brygghuset finner du ulike undervisningsrom og forelesningssaler, og i det store auditoriet er selveste Alf Rolfsens berømte Peer Gynt-freske godt bevart. Like ved finner du et rom hvor studentene sitter rundt foreleseren, som i et amfi. På den måten komer foreleser og studenter enda tettere hverandre, noe som inspirerer til samtale, diskusjon og læring.

Rundt omkring i Brygghuset er det ulike sosoale soner og arbeidsplasser, avhengig av om studentene trenger stillhet for å konsentrere seg, eller et sted hvor man kan diskutere oppgavene man jobber med. Her finner du også vårt nye bibliotek, hvor du kan få hjelp til nær sagt alt du måtte lure på om faglitteratur, kildebruk og akademisk skriving.

Foto av mann med forkle foran disk.

Det er også i Brygghuset at du finner vår nye kantine. Den driftes av studentsamskipnaden Sammen, og kaféleder Odd Magnus Solbue disker opp med de lekreste retter og kaffedrikker du kan tenke deg – enten du vil ha noe sunt og næringsrikt, eller bare noe godt å kose deg med!

Malteriet er vårt nye masterbygg - to etasjer som masterstudentene våre disponerer helt for seg selv. Foruten sosiale soner med sofagruppe og egne kjøkken, har de også spesialtilpassede undervisningsrom. Dette er rom som inspirerer til samtale og samarbeid, med alle fasiliteter som trengs for å lykkes på veien mot arbeidslivet.

Vi håper å se deg på campus – velkommen til Bergen!