Portrettfoto av en kvinne som smiler i kamera.
Anette Christensen har inntatt stillingen som ny skrivementor ved biblioteket i Bergen.Foto: Høyskolen Kristiania/Isac Skjevik Kvello

Anette Christensen jobber som skrivementor ved biblioteket på Kristiania i Bergen. Hun forteller dette er et flott tilbud som både høyskole- og fagskolestudenter kan benytte seg av.  

Møt skrivementor Anette Christensen!

Hun har fast arbeidsplass i bibliotekets flunkende nye lokaler i Brygghuset. Men du kan også bestille time med henne og de andre skrivementorene ved Kristiania over nett. 

Lavterskeltilbud 

Anette forteller at det er veldig lav terskel for å komme innom, og at hun tilpasser timen etter hva hver enkelt student trenger hjelp med.   

– Man trenger heller ikke ha konkrete spørsmål, du er velkommen innom om du så bare trenger noen å prate med, eller for å få litt tips. Det er heller ingen problem å bare komme innom i ti minutter for en liten prat, man trenger ingen formell time, understreker hun.  

– Jeg kjenner meg igjen i mange av de som kommer inn her, jeg syntes også det var en stor overgang å skulle skrive akademisk.

Den nye skrivementoren har stor forståelse for at akademisk skriving kan være overveldende for mange. Spesielt dersom du kommer rett fra videregående kan overgangen være ekstra stor, og da er det fint å ha noen å gå til med alle spørsmål man sitter inne med.   

– Jeg kjenner meg igjen i mange av de som kommer inn her, jeg syntes også det var en stor overgang å skulle skrive akademisk. I tillegg er det lett for å bli overveldet over alt pensumet man skal lese, og derfor ønsker jeg også å hjelpe studentene med å få oversikt og struktur på pensum. Da blir det plutselig mye mindre stress, og man mister fort noen kilo av skuldrene.  

Stortrives i jobben 

Anette sier at det er veldig gøy å se at det går opp et lys for de som kommer innom, og at studentene får utbytte av samtalene med henne.   

– Det beste med denne jobben må være å møte og snakke med så mange flinke studenter, men også det å se studentene gå ut herfra med ny kunnskap som de kan ta med seg videre i studieløpet.  

Hun oppfordrer alle til å ta turen innom, uansett om du har små eller store spørsmål. Anette er på biblioteket tirsdag, onsdag og torsdager, men sier hun også ofte tilpasser seg studentenes behov.   

– Det er bare å huke tak i meg på biblioteket dersom du ønsker en liten prat, eller så kan du booke en veiledning inne på Skrivesenteret sine nettsider, forteller Anette avslutningsvis.

Portrettfoto av studierådgiver Ingvild som smiler i kamera.

– Vi er studentenes eget støtteapparat

– Vi kan hjelpe med alt fra studieoppfølging til å bare være en å snakke med om det du vil, sier Ingvild Horgen Åsebø, studierådgiver ved Høyskolen Kristiania.
Les hva våre studierådgivere kan hjelpe deg med!