Mann med blomsterbukett og diplom jubler.
For andre gang på rad mottar professor Runar Døving den store æren det er å bli kåret til Årets foreleser av sine egne studenter.Foto: Jonatan Quintero

Det var studentene selv som stemte fram sine favorittforelesere innen ledelse, markedsføringsledelse og teknologi – de tre masterprogrammene som hadde sin høytidelige og avsluttende seremoni torsdag 21. oktober.

Vinnerne for 2021 ble annonsert av Instituttleder Andreas Thon, Institutt for ledelse og organisasjon, og professor Asle Fagerstrøm. Begrunnelsene er skrevet på engelsk, siden masterseremonien alltid holdes på engelsk fordi vi har flere internasjonale studenter.

Første mottaker var førsteamanuensis Irmelin Drake ved Institutt for ledelse og organisasjon. Her er hennes studenters begrunnelse for det:

This year's lecturer on a master's degree in Leadership is a person the students regard as academically good. She is always gentle, and shows consideration for her students by always being supportive and cheering. It is a safe person the students can always come to. At the same time, she is a joy spreader, and always available. She is simply the best, better than all the rest.

Drake kunne ikke motta prisen selv fordi hun var i Genève på konferansen International Leadership Association 23rd global conference, hvor hun samme dag hadde presentert sin forskning. Derfor sendte hun sin kollega førsteamanuensis Laura Traavik for å ta imot blomster og diplom.

Det er jo en anerkjennelse av at det arbeidet jeg legger ned i å forberede og gjennomføre undervisningen, er verdt det.

Per e-post svarer Drake at det betyr veldig mye å motta denne prisen, og at hun ble så rørt og glad da hun fikk vite det. 

– Jeg er jo så engasjert i studentene og elsker faget mitt (selvledelse) som jeg virkelig mener vil kunne ha stor betydning for dem hvis de går skikkelig inn i det, så det at de opplever både faget og meg som inspirerende er utrolig kjekt. Og så er det jo en anerkjennelse av at det arbeidet jeg legger ned i å forberede og gjennomføre undervisningen, er verdt det.

Dame som snakker foran et publikum i en sal.
Førsteamanuensis Irmelin Drake holdt nylig et foredrag om selvledelse under Kristiania lederforum.Foto: Privat

I Sveits har hun presentert sin artikkel om selvledelse: «A mind of ones’ own; Leadership constructions among leadership stakeholders in a Scandinavian corporation». Hun var på konferansen sammen med kollega professor Rune Bjerke, som også hadde presentert sine funn der.

Grandios professor

Den andre som mottok prisen for årets foreleser er professor Runar Døving ved Institutt for markedsføring. Det er faktisk andre år på rad at han vinner den. Studentenes begrunnelse er som følger:

This year's lecturer in the master's program, Marketing Management, has lectures that the students look forward to attending. He gets students to look at marketing from a different perspective. He has been original from day one, and the students see him as one of the lecturers they have learned the most from. They will never forget the day he threw a 500 kroner out the window during the lecture.

Døving synes det er veldig stas å få denne anerkjennelsen, og tenker at det viser at han gjør noe riktig. Det er veldig gøy å bli satt pris på av studentene.

Jeg er glad og stolt og beæret og føler meg eksistensberettiget. 

Vi møter ham dagen derpå inne på hans kontor, hvor han korrigerer at det var en 200-lapp han kastet ut av vinduet for å lære dem om gaveteori, og at en fjær trolig ble til fem høns denne gangen. Men han understreker at når du gir noen en pengegave følger det en forpliktelser med, hva de kan bruke pengene på. Og mottakeren står automatisk i gjeld til deg.

Selv er han en meget lykkelig mottaker denne dagen: – Jeg er glad og stolt og beæret og føler meg eksistensberettiget. 

Smilende mann med blomster og diplom.
Runar Døving liker å utfordre studentene, derfor går professoren med Grandiosa T-skjorte under skjorta.Foto: Jonatan Quintero

Han har jobbet hardt for at studentene skal føle at dette faget er viktig. I dag har på seg en gul Grandiosa-trøye under åpen, hvit skjorte og rutete dressjakka. Det sier han er for å holde studentene litt på vakt, for det bør ikke være en helt normal professorbekledning. Men det er helt bevisst, han underviser tross alt på institutt for studenter i markedsføring.

Vant på konas bursdag

Tredje og sistemann som fikk prisen som årets foreleser er Lester Allan Lasrado ved Institutt for teknologi. Om ham sier studentene følgende:

This year's lecturer in the master's program technology, always does that little extra for his students, even if it means working late. Through the master's program the students have got the feeling that he wants the students to learn, and that he cares about them. His passion for research, technology and education really shines through in all off his work. He strikes the perfect balance of being extraordinarily good at his filet of expertise, white simultaneously managing to adapt according to the knowledge-level and understanding of the Audience. He manages to optimize the learning potensial for his students. His work with the ideas-lab is a great initiative and will provide a practical dimension to the studies which will significantly increase the value and utility of the academic studies.

Lester var til stede i salen under masterseremonien, og han ble svært overrasket over tildelingen. Han kom fordi han visste at to av hans studenter ville vinne en pris – ikke at han også skulle få diplom.

Jeg er kjempeglad. Dette kommer svært overraskende.

På tampen av 2019, før pandemien brøt ut og landet ble nedstengt, flyttet han med sin kone fra Danmark til Norge og begynte å undervise ved Høyskolen Kristiania. Da han mottok blomster hadde han ikke forberedt en takketale, men det var konas bursdag så han mente at buketten kom spesielt godt med på en dato som den 21. oktober.

Lykkelig vinner taler til publikum etter å ha mottatt diplom og blomster.
Førsteamanuensis Lester Allan Lasrado er lidenskapelig opptatt av forskning, teknologi og utdanning. Han ble svært overrasket da han fikk prisen.Foto: Jonatan Quintero

– Jeg er kjempeglad. Dette kommer svært overraskende, sier han.

Lester kunne stolt følge med på at to av hans studenter vant prisen for årets beste masteroppgave innen teknologi. Han har veiledet dem i masteroppgaven «Online Learning in Higher Education During A Global Pandemic: An Explorative Study On Norwegian Students.»

I etterkant av innleveringen har de skrevet en artikkel om sine funn, noe som har resultert i en publikasjon for CENTERIS 2021, Procedia computer science. Senere vil det bli publisert et blogginnlegg i Kunnskap Kristiania.

Ytterligere to masterstudenter i ledelse og to i markedsføringsledelse vant priser for årets beste masteroppgave. Alle mottok de heder og ære.

Årets beste masterstudent ble også annonsert. Vi har intervjuet Henrik Jenssen i en egen sak, der kan dere også se filmen som ble spilt inn for å vises på storskjerm.

Jenssen trodde han skulle i et helt vanlig møte på jobben i PwC. Men det skulle han altså ikke. Overraskelsen var stor da det viste seg at han hadde fått besøk av rektor Arne H. Krumsvik som hadde med seg blomster, diplom og en klokke fra Baume & Mercier til en verdi av 20.000 kroner.

Sju masterstudenter og tre forelesere ble hedret under årets masterseremoni – ti verdige vinnere som vi håper ikke har tørket av seg smilet enda.