To studenter på campus i Bergen
Studielån fra Lånekassen er for mange helt essensielt.Foto: Haakon Dueland

Stipend og lån fra Lånekassen kommer godt med i en hektisk studietid, hvor studiet ditt er din fulltidsjobb. Det er derfor viktig å for deg som student å vite om ditt studium kvalifiserer til studielån. Her er det du trenger å vite om Lånekassen og Kristiania.  

 Ja, du får stipend og studielån 

Alle studier ved Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania er offentlig godkjent. Dette gir deg rett til å søke både lån og stipend fra Lånekassen. Som en godkjent skole vet du at det offentlige har gitt sitt kvalitetsstempel til utdanningen du ønsker å ta.  

Det at du får studielån, stipend og skolepenger, betyr at du trygt kan studere hos oss uavhengig av din økonomiske situasjon – selv om vi er en privat og uavhengig høyskole.  

Ung student som sitter i en vinduskarm

Vil du vite mer om studielån?

Sjekk ut vår Lånekasse-guide

Hvor mye får jeg i lån? 

Det finnes flere ulike typer stipend du kan få hos Lånekassen. Kristiania tilbyr studier på både sted og nett, på deltid og heltid – og alt fra fagskole til mastergrad. Hvor mye lån og stipend du får avhenger av hvor mange studiepoeng du tar.  

På Lånekassens nettsider kan du se hvilke spesifikke krav du må oppfylle for studielån, og hva som må til for å få en del av lånet omgjort til stipend.  

Skal du søke lån? Gå til Lånekassen sine nettsider

Stiftelsen Kristiania  

Høyskolen Kristiania er en privat høyskole, og derfor må du betale skolepenger. Det du betaler for er muligheten til å gå på en skole med andre studieretninger og utdanninger enn de offentlige institusjonene.  

Det er viktig å merke at selv om Høyskolen Kristiania er uavhengig, er det også en stiftelse opprettet ved donasjon fra Ernst G. Mortensens arvinger. Det betyr at alt av overskudd føres tilbake til høyskolen, og at det ikke er noen som tar ut utbytte. Disse pengene kommer studenter til gode, både gjennom undervisning og forskning.  

Skolepengene brukes til å sikre at vi har noen av landets beste fagpersoner fra sitt felt som undervisere. Det brukes til å skaffe moderne fasiliteter til undervisning, og tett kontakt med arbeidslivet – blant annet.  

Hos Lånekassen kan du søke ekstra lån for skolepenger, slik at du får utbetalt en større sum to ganger i året, som skal dekke skolepengene dine, i tillegg til en månedlig utbetaling som kommer godt med i hverdagen.  

Kort oppsummert tilbyr Kristiania utdanning til alle, uavhengig av økonomiske situasjon. Vi har mange spennende studier det er verdt å ta en titt på.  

Vil du vite hvilke studier vi har?

På Kristiania tilbyr vi mange spennende studier innen en rekke fagområder.
Se alle våre studier her!