Stine Johanessen utenfor Høyskolen Kristiania.
Stine Johannessen har vært opptatt av studentvelferd i mange år og er nå styreleder i SiO. Foto: Jonatan Arvid Quintero

– Da jeg var ferdig med den første bachelorgraden min og flyttet til Oslo for å studere HR, organisasjonspsykologi og ledelse, hadde jeg egentlig bestemt meg for å være student på heltid. Jeg skulle ikke ta på meg flere verv eller mer ansvar, men sånn gikk det altså ikke, forteller Stine og slipper løs en lys, trillende latter.  

Det tok nemlig ikke lange tiden før engasjementet våknet til live, og fristelsen ble for stor. Hun fant veien til et møte i Velferdstinget og ble valgt inn i SiO-styret samme kveld. Ett år etter trakk styrelederen seg, og vipps, så hadde Stine tatt over roret – først som konstituert leder, deretter som innvalgt. 

 – Det hele skjedde så plutselig, men når jeg ser tilbake på det, er jeg veldig glad for at ting ikke gikk etter planen.  

Det meste har stått på stedet hvil under pandemien, men nå er det på tide med litt liv igjen! 

Stine Johannessen avbildet utenfor Høyskolen Kristiania.
Stine trives veldig godt som styreleder i SiO og er spesielt opptatt av studentenes psykiske helse. Foto: Jonatan Arvid Quintero

Spesielt opptatt av studentenes psykiske helse  

25-åringen fra Bergen har allerede lang erfaring fra en rekke utvalg og har i mange år jobbet aktivt for å bedre studentenes hverdag. Da hun tok sin første bachelorgrad ved NTNU, var hun representant til Velferdstinget, og da bacheloroppgaven var signert og levert, gikk hun rett inn i en heltidsstilling i samme organisasjon.  

– Jeg har alltid brydd meg om studentens ve og vel, og øverst på listen står psykisk helse. Studenter er i en sårbar fase, og alt fra leiepriser til tilgang på sosiale møtesteder er med på å påvirke hvordan de har det, forteller Stine. 

Hun legger til at pandemien naturlig nok har vært ekstra tøff for mange, men at hun nå er optimistisk og vil jobbe for å få opp studentengasjementet.  

– Det meste har stått på stedet hvil under pandemien, men nå er det på tide med litt liv igjen! 

Du har ingenting å tape på å engasjere deg, bare utrolig mye å vinne!

Anbefaler alle å engasjere seg

Det finnes ingen typisk hverdag for Stine. Hun er student, styreleder, samboer, venn og strikkeentusiast og har alltid mange baller i luften. Når hun først tar på seg styreleder-hatten, kan dagene bestå av alt fra møter med skole- og universitetsdirektører til samtaler med studenter «på gulvet».   

– Det aller morsomste er å snakke med studentene. Det er jo de som er der det skjer, og som vet hvordan ting faktisk er, sier Stine.  

Hun anbefaler absolutt alle studenter å engasjere seg og forteller om hvordan rollen som styreleder allerede har gitt henne verdifull arbeidserfaring og et større nettverk.  

 – Men å engasjere seg trenger ikke være så stort eller tidkrevende. Det finnes massevis av muligheter, og så kan man begynne i det små og arbeide seg oppover. Du har ingenting å tape, bare utrolig mye å vinne!  

Kunne du tenkt deg å studere HR?

Høyskolen Kristiania tilbyr en rekke HR-studier som gir deg de verktøyene du trenger for å utvikle, endre og skape velfungerende organisasjoner.