Ung mann tar seg til håret i frustrasjon foran laptop.
Frustrasjon er normalt hvis man stryker. Men det finnes råd å få!

Den gode nyheten er at det ikke er verdens undergang å stryke, for det finnes ting du kan gjøre. Du har også flere rettigheter du bør være oppmerksom på.

Begrunnelse for vurderingen

Ved stryk på bacheloroppgaven er det også greit å vite at du har krav på begrunnelse for strykkarakteren.

Da vil sensor redegjøre for hva det var som gjorde at den ikke kvalifiserte til ståkarakter.

Kan jeg levere ny bacheloroppgave?

Ja, men ikke med en gang.

Du har mulighet til å levere inn ny bacheloroppgave. Oppgaven må leveres sammen med neste kull, som betyr at man må vente et år før man kan levere på nytt.

Man må forholde seg til påmeldingsfristen til vårsemesteret, og man har derfor ikke mulighet for å melde seg opp til høsten.

Bøker ligger pent oppå hverandre.

Spørsmål?

Ta kontakt med

Hvor lenge kan jeg vente?

Som student har man to års fullføringsfrist. Det vil si at det ikke kan gå mer enn to år før du melder deg opp til ny bacheloroppgave. Går det mer enn to år må du ta kontakt med skolen for å høre om det fortsatt er mulighet til å fullføre.

Du kan risikere at studiet ikke lenger er tilgjengelig. Da kan man søke om oppgaven kan innpasses i ny grad. Det kommer helt an på studiet om det er en mulighet.

Det er også mulig for å søke om utvidet fullføringsfrist. Dette gjøres gjennom fullføringsgruppa, som er et eget organ. Leder for fullføringsgruppa sitter i Avdeling for studentoppfølging.

Kan jeg klage på karakteren?

Ja. En av stundentrettighetene du har er at du kan klage på karakteren du fikk på bacheloroppgaven. Da vil en annen sensor vurdere oppgaven på nytt.

Vær oppmerksom på at ny vurdering kan bli dårligere (til ugunst), lik som, eller bedre enn (til gunst) opprinnelig karakter.

Hvem kan jeg kontakte for spørsmål?

Har du spørsmål eller andre problemer så kan de fleste spørsmål rettes til eksamen@kristiania.no

Studenter blar i pensumbok.

Eksamensinformasjon

Alt du trenger å vite om eksamen generelt, samlet på én side!