Ung blond kvinne foran en campingplass
Nå som sommeren er her går dagene til å hjelpe moren med driften av familiecampingen.Foto: Privat

Sara Faksnes Midtbø (20) fra Nordfjordeid ble ferdig med videregående sommeren 2020, da usikkerheten fortsatt rådet rundt hvordan hverdagen ville bli utover høsten. 

Hun hadde kommet inn på et juss-studium, men Sara hadde egentlig bestemt seg for å gå en annen retning.

– Jeg er veldig glad i å hjelpe folk, og har lenge drømt om å bli psykolog. På grunn av korona så følte jeg det var tryggere å bli hjemme. Jeg hadde hørt veldig mye bra om nettstudier på Høyskolen Kristiania blant annet at skolen har flinke faglige som gir god veiledning underveis i studiene, så da bestemte jeg meg for å prøve et årsstudium i psykologi på nett, forteller hun. 

Ung blond kvinne tar en selfie foran hvit vegg.
Sara gleder seg til å fortsette studiene på nett med en bachelorgrad i anvendt psykologi.Foto: Privat

Saras mor  har erfaring med å studere på nett, og forberedte henne godt på hva hun kunne forvente av sin nye studiehverdag. 

– Hun var tydelig på at selvdisiplin og vilje til å gjennomføre var viktig, men jeg var motivert og ville gi det et forsøk, forteller Sara. 

Det som er så bra med nettstudier er at man kan disponere tiden som man vil, så lenge man jobber målrettet. Jeg opplever at jeg har mer fritid nå enn jeg noen gang har hatt tidligere.

Har vokst på nettstudier 

Sara bruker mye tid på å gå fjellturer i naturskjønne omgivelser i hjembygden, og deler også bilinteressen med kjæresten. For å balansere fritid og studier fant hun raskt ut at mor hadde rett. 

– Det var litt tungt i starten. Men fagene jeg har hatt på Kristiania har vært så spennende, og er noe jeg virkelig har lyst til å gjøre – og ikke noe jeg føler jeg må gjøre. Da går det fint, slår Sara fast. 

Hun har vært innom tanken på om å studere stedbasert hadde vært bedre, men raskt lagt den fra seg, fordi fordelene med nettstudier fortsatte å vise seg. 

– Nettstudier er det beste alternativet for meg, fordi det gir meg mulighet til å styre dagene mine selv. Strukturen på studiet er kjempebra, og faglærerne kommer med konkrete tilbakemeldinger underveis som man leverer innleveringer og lignende, forteller Sara og fortsetter: 

– Jeg har valgt å bruke fritiden min på studier fordi det har vært så spennende. Jeg har vokst masse, og lært mye mer enn hva jeg hadde gjort om jeg hadde gått stedbaserte studier, konkluderer hun.

Foretrekker nettstudier over tradisjonelle studier 

Usikkerheten knyttet til hvordan studiehverdagen ville blitt med stedbasert undervisning, er nå blitt byttet ut med en urokkelig vilje til å forfølge karrieredrømmen – heldigitalt.  

Sara har knekt koden, og jobber jevnt og trutt i underkant av 40 timer i uka med studiene i et eget arbeidsrom i leiligheten hun deler med kjæresten.  

– Det som er så bra med nettstudier er at man kan disponere tiden som man vil, så lenge man jobber målrettet. Jeg opplever at jeg har mer fritid nå enn jeg noen gang har hatt tidligere, forteller hun. 

Sara er så fornøyd med nettstudier at hun nå foretrekker det over stedbasert undervisning. 

– Da jeg begynte på årsstudiumet var jeg usikker på om jeg ville klare det, men det har vært utrolig gøy og det har gått veldig bra, at jeg nå tar et skritt videre og begynner på en Bachelor i anvendt psykologi, forteller hun, og avslutter: 

– Jeg har fått så god oppfølging som jeg aldri har fått tidligere, og føler ikke lenger at fysisk undervisning kan måle seg med nettstudier. 

Bottom content

 • Ung mørkhåret kvinne med briller sitter i skinnstol med laptop i fanget.

  Nettstudier

  Med nettstudier har du sjansen til å starte eller utvikle karrieren din samtidig som du kan fortsette med dine daglige rutiner.
  Finn ditt studium
 • Ung blond kvinne sitter i skinnstol foran et vindu med laptop i fanget.

  Årsstudium i psykologi

  Psykologi søker å finne svar på spørsmål som handler om mennesker som tenkende, følende, handlende og sosialiserende individer.
  Les mer og søk