Digitalt produsert bilde av kunstig figur som representerer mann som står på kretskort

Dette emnet er gratis!

Voksen mann med briller i skjorte og grå genser.
Kunstig intelligens er viktig i fremtiden, men også i dag, sier Inge Harkestad.

Studiet inngår i Kristianias arbeid mot å tilby kompetansepåfyll i arbeidslivet.

Kunstig intelligens (KI), eller «Artificial Intelligence (A.I.), er utviklingen av datasystemer som kan lære av egne erfaringer og løse komplekse problemer. 

Her til lands har regjeringen lagt frem en nasjonal strategi som sier at Norge skal gå foran i utvikling og bruk av kunstig intelligens med respekt for den enkeltes rettigheter og friheter. 

– Mange norske virksomheter, innenfor en rekke ulike sektorer, er allerede godt i gang med å bruke kunstig intelligens. Samtidig går utviklingen veldig fort. Dette er fagfelt hvor man virkelig trenger livslang læring for å henge med i svingene, sier Inge Harkestad, ansvarlig for nettstudier i teknologifag på Høyskolen Kristiania.

Tverrfaglig

I dag brukes kunstig intelligens på tvers av fagområder, og vil derfor være relevant for de fleste som sitter med et uutnyttet data- eller forretningsbehov.

– Kunstig intelligens er en svært bred disiplin som spenner seg fra dataanalyse til selvkjørende biler, forteller emneansvarlig Gebremariam Assres.

Studentene vil bli oppfordret til å se på data fra sin arbeidsplass under studiene og knytte dette opp mot undervisningen.

– Vi skreddersyr undervisningen opp mot det reelle arbeidsmiljøet- og oppgavene studenten har, og vil se på hvilke datasett det er behov for på arbeidsplassen, forteller Assres.

Praktisk studium 

Studentene vil få en innføring i grunnleggende prinsipper, verktøy og metoder innen kunstig intelligens og maskinlæring, og skal sitte igjen med en god forståelse og kompetanse innen feltet som kan benyttes i reelle arbeidssituasjoner. 

Studiet består av to emner som kan tas uavhengig av hverandre:

Det første gir studentene en praktisk vinklet innføring i fagfeltet.

Det andre emnet bygger videre på det første, med spesiell vekt på utvikling og anvendelse av maskinlæring i praksis.

– Kunstig intelligens kan styrke arbeidstakere i deres daglige virke. Det kan øke produktiviteten, gi beslutningsstøtte og være et nyttig verktøy på mange områder, sier Assres. 

Nettstudiet består av digitale forelesninger av høy kvalitet, som skal være enkle å følge.

Det vil også bli arrangert fysiske studentsamlinger for hvert av kursene.

Double bottom content

 • Spør en student!

  Interessert i studier hos oss og kunne tenkt deg å snakke med en kyndig om dette? Book deg gjerne en veiledningssamtale! Veiledningssamtalen er gratis og uforpliktende
  Bestill time her
 • Bildelenke av kvinne med PC til nettstudier.

  Nettstudier

  Med nettstudier har du sjansen til å starte eller utvikle karrieren din samtidig som du kan fortsette med dine daglige rutiner.
  Gå til nettstudier