Voksen, blond dame med gult skjerf står på en bro og smiler til kamera.
I en hektisk hverdag som etablert voksen var nettstudier det eneste alternativet for Heidi Andreassen.Foto: Haakon Dueland

Heidi bestemte seg for å bli sosionom allerede da hun var 15 år, og har jobbet med barn og unge hele sitt voksne liv. Hun beskriver seg selv som en nysgjerrig og ivrig person som alltid går «all-in» og ønsker å lære noe nytt.

Voksen, blond dame i blå jakke og gult skjerf lener seg over et rekkverk på en bro.
For Heidi har det vært gull å kunne velge bort emner eller legge til emner etter tiden hun har hatt tilgjengelig.Foto: Haakon Dueland

– Jeg begynte etterhvert å merke at jeg var litt ferdig med den jobben. Nysgjerrigheten og iveren var gått litt bort, og jeg ville finne noe nytt jeg kunne dedikere meg til som jeg virkelig brant for, forteller Heidi.

Med to barn, en ektemann og en aktivitetsglad hund, i tillegg til flere engasjement på fritiden, var det ikke bare-bare å finne en løsning som gjorde det mulig for henne å bytte karriere.

Jeg kunne studere når jeg ville, og når det passet meg. I tillegg kunne jeg ta de emnene jeg ønsket meg, og mikse ulike emner sammen.

– Som voksen og etablert med en hektisk hverdag var jeg helt avhengig av noe fleksibelt. Jeg hadde ikke mulighet til å studere fulltid uten jobb og inntekt, og ville heller ikke gjøre det sånn. 

Heidi ønsket å holde seg til en retning som gjorde at hun kunne fortsette å jobbe med mennesker, og å hjelpe mennesket på et annet vis enn det hun hadde gjort tidligere. Løsningen ble en Bachelor i HR og personalledelse på nett.

– Jeg kunne studere når jeg ville, og når det passet meg. I tillegg kunne jeg ta de emnene jeg ønsket meg, og mikse ulike emner sammen, sier hun og fortsetter:

– Studietiden har gått både raskt, og den har gått sakte. Det har vært mye, men mest av alt veldig gøy, forteller 39-åringen, som nå er på siste år av bachelorgraden sin.

Struktur, skepsis og vilje

Voksen, blond dame med AirPods og gult skjerf smiler.
Forelesninger som podcast gjør at Heidi ofte kombinerer lufteturen med studietid.Foto: Haakon Dueland

Heidi sier hun synes det er veldig ålreit å være nettstudent. Selv har hun studert nesten kontinuerlig siden hun var 19 år, hvor hun har tatt opptil flere enkeltemner som var i tråd med arbeidsoppgavene hennes. Heidi tror mange ikke våger å ta sjansen på å studere i denne fasen av livet. Dette var noe hun selv fikk kjenne på.

På Høyskolen Kristiania opplever jeg at mange av fagene er «on point» med tanke på digitalisering, utvikling og læring. Det er rett og slett i tiden.

– Jeg kjente jeg fikk litt kalde føtter da jeg begynte på en ny bachelorgrad. Det var noe annet enn å ta noen enkeltemner, slik jeg har gjort tidligere ved siden av jobb, forteller hun.

– Nå skulle jeg fullføre et langt løp, og stå i det. Jeg kan godt skjønne at man nøler. Jeg tenkte også «klarer jeg det her?». Jeg liker ikke å begynne på noe jeg ikke klarer å fullføre.

Foto av kvinne i refleksvest som poserer foran en flymotor.

Flymekanikeren med HR-ambisjoner

Fleksibiliteten på nettstudiene gjorde drømmen mulig.

Men nettstudier ga henne fleksibiliteten hun trengte, og med viljen til grunn så gikk det seg til. Struktur ble kjempeviktig for Heidi. Og muligheten til å velge selv når hun ville studere passet henne veldig bra.

– Man må legge lista litt selv. Jeg jobber jevnt og trutt, og så går det noen timer i uka. Litt hver dag, og litt i helgene – så går det veldig fint, sier hun og fortsetter:

– Jeg har hele tiden fått støtte og forståelse hos min nærmeste familie, for de vet hvordan jeg er. Venner derimot var derimot litt overrasket og spurte gjerne «Ny bachelor? Er du klar for det?». Men nå sitter jeg i innspurten, så det går an!

Voksen, blond dame i grønn skjorte og blå jeans lener seg på rekkverk.
Heidi har et stort ønske om å jobbe med rekruttering og onboarding i fremtiden.Foto: Haakon Dueland

Studievenn fra andre siden av landet

Som nettstudent ligger det litt i sakens natur at man ikke får det tradisjonelle studiemiljøet som man gjør ved stedbasert undervisning. Likevel skryter Heidi av både fagmiljø og studiemiljø i den digitale studiehverdagen.

– På Høyskolen Kristiania opplever jeg at mange av fagene er «on point» med tanke på digitalisering, utvikling og læring. Det er rett og slett i tiden, forteller hun.

– Nettstudenter er også veldig flinke til å hjelpe hverandre. Hvis noen sitter med kompetanse eller erfaring på et felt som går inn i det emnet vi tar, så inviterer de ofte til Teams-møter hvor de deler kunnskapen sin. Så man føler absolutt at man har medstudenter, selv om det i utgangspunktet er et selvstudium, fortsetter hun.

Heidi fant spesielt kjemien med en medstudent som studerer i Stavanger.

– Vi har samarbeidet masse, og sitter på hver vår kant av landet og studerer sammen. Vi snakker for å velge emner til neste semester, slik at vi kan fortsette i samme løp for å studere sammen videre, forteller HR-studenten.

Vil bidra til å holde folk i jobb

Nå er karreredrømmen til Heidi et stort steg nærmere. Og hun har satt seg klare ønsker for hva hun ønsker å jobbe med.

– Jeg har kjempelyst til å jobbe med rekruttering og onboarding! Finne rett person til rett stilling, og jobbe strategisk for å få dette til og holde på de riktige folkene lenge, forteller hun.

Og så var det mennesket:

– Fra før har jeg mye erfaring med å møte mennesker i ulike situasjoner. Kanskje særlig de som er sårbare, er i utfordrende situasjoner og har behov for noe ekstra. Det er jeg sikker på at jeg kommer til å dra nytte av i arbeidet, når målet er å ivareta arbeidstakerne og gi dem det de har behov for for at de skal kunne stå lenge i jobb, avslutter hun.

Foto av ung mann i t-skjorte og jakke foran slett bakgrunn.

HR og personalledelse - Bachelor - nettstudier

Studiet gir deg en yrkesrelevant bachelorgrad, og ved å ta denne graden vil du tilegne deg solid kunnskap innen fagfeltet.
Velg emner og søk opptak