Foto av konstruksjoner med retail design skrevet på
Foto: https://www.nofilter.space/

Josephine Williams studerer bachelor i Retail Design ved Kristiania. Oslo Handelsstands Forening forvalter et utdanningslegat, kalt Oslo Handelens Utdanningslegat.

Legatets formål er å gi økonomisk støtte til unge kvinner og menn født og oppvokst, eller bosatt i, Oslo-regionen til utdanning innen handel, eller til formål som bidrar til økt kompetanse innen handelen. 
 
Williams oppdaget legatet via læringsplattformen Canvas, og bestemte seg raskt for å søke. 

foto av man som holder en mobiltelefon

Lurer du på hva du skal studere?

Søknaden var todelt, da jeg kunne søke både på stipend og på en trainee-stilling hos OHFI tillegg til at jeg måtte gi en del informasjon om min økonomi, arbeidssituasjon, sivilstatus og CV, skulle jeg også skrive en søknadstekst, forklarer hun. 

I søknadsteksten skulle Josephine argumentere for hvorfor akkurat hun var den beste kandidaten. 

 I søknaden min pekte jeg på hvorfor jeg ønsket å studere akkurat Retail Design, og hvorfor jeg synes faget mitt er så spennende. Jeg la også vekt på at jeg har jobbet i butikk i flere år, og derfor har bransjenær erfaring, forteller Williams. 

Foto av kvinne som ser inn i kamera
Josephine har alledere investert pengene hun fikk til utdanning og utstyr Foto: Privat

Imponerende høyt nivå 

Etter en lang og omfattende søknadsprosess kom den gode nyheten – Oslo Handelsstand Forening (OHF) hadde plukket henne ut til å motta stipendet blant 30 søkere. Utviklingssjef OHFLars Fredriksen, er imponert over nivået på årets søkere. 

– Josephine ble valgt ut fordi hun går studier som har stor bransjerelevans, og som bygger opp under legatets formål, forklarer Fredriksen. 

Jeg er uendelig glad for at jeg etter mange år bestemte meg for å begynne å studere.

Josephine Williams forteller at stipendet allerede har gått til pensum og andre verktøy hun trenger for å bli en enda bedre student, blant annet en splitter ny Macbook. 
 
– Jeg er uendelig glad for at jeg etter mange år bestemte meg for å begynne å studere. Retail Design-studiet har levert til forventningene, og litt til! Vi har undervisere med god erfaring, og fagene vi har gir oss en direkte verdioverføring til praktisk arbeid, sier hun entusiastisk.

Retail Design-studenten er tydelig på at det vil være studiene som vil være viktige fremover. Likevel er hun åpen for muligheter til å skaffe seg enda mer bransjenær erfaring samtidig som hun studerer.  

Ønsker å utvikle handelsbyen Oslo 

Foto av en mann og tre kvinner ved ett bord
Lars Fredriksen fra Oslo Handelsstands Forening forteller at norsk handel alltid har vært opptatt av de "flinke hendene og de kloke hodene"Foto: Oslo Handelsstands Forening

Fredriksen forklarer at norsk handel alltid har vært opptatt av «de flinke hendene og de kloke hodene», og er tydelig på at det er svært gode karrieremuligheter for de riktige kandidatene i bransjen. Detaljhandelen er inne i en stor transformasjon, noe som også vil påvirke kompetansebehovene i fremtiden. 

– I dag er denne kompetansen først og fremst teknologidrevet, men vi ser også et stort behov for nye forretningsmodeller som for eksempel knytter opplevelser til salg. Kristiania har mange studier som bygger opp under endringene som skjer, både når det gjelder design, markedsføring, branding, og ikke minst forretningsutvikling, sier han.

Oslo Handelsstand håper at deres stipender kan bidra til at enda flere studenter ønsker å være med på å utvikle Oslo som handelsby. Studieprogramleder ved Bachelor i Retail Design, Jannicke Johansen, mener at hennes studenter vil være aktuelle aktører som fremtidens kreative hoder.  

– Det er definitivt viktig å skape økt kompetanse innen handel, og rette oppmerksomheten mot innovasjon innenfor retailstadfester Johansen. 

Fredriksen er tydelig på at bransjen har behov for utdannede fra både fagskoler, bachelorstudier og masterstudier. For masterstudenter på utkikk etter et bransjenært samarbeid, har han følgende oppfordring: 

– Om du tenker å skrive en oppgave som har direkte relevans for norsk handel, ta kontakt med OHF. Da kan vi se om dette kan utløse et litt mer konkret samarbeid ut over selve utdanningslegatet, avslutter Fredriksen.

Du finner mer informasjon om Oslo Handelsstands utdanningslegat på denne siden. Søknadsfristen er 15. september.