Anne foran undervisningsbygget på Vulkan i Oslo
Anne hadde praksis i 124m2, hvor hun blant annet lærte mer om bærekraftig design og sirkulærøkonomi.Foto: Jesper Edwin

– I faget visual merchandising fikk vi eksamensoppgaver fra 124m2. Etter eksamen ble jeg interessert i interiørmiljø. Så når tiden for å søke praksis kom var bedriften høyt oppe på listen, sier Anne Birkeland.

Birkeland har helt siden ungdomsskolen visst at hun ville ha et kreativt yrke. Nå studerer hun Retail Design, og får trent de kreative musklene både under studiene og i praksis.

Arbeidsdager med variasjon

124m2 leverer tjenester innen interiørdesign, retaildesign og officedesign, eksponering og dekor. Prosjektene er ofte helhetlige, der 124m2 er med fra A til Å.

– Det var et selskap med et fagområde jeg ville utforske mer, og det ga en følelse av trygghet å søke plass i et selskap jeg hadde kjennskap til fra før, sier praksisstudenten.

Camilla Gjerset, interiørdesigner i 124m2 sier det er viktig for dem at praktikanten får prøve seg selv, men med god veiledning og støtte gjennom prosessen.

Studentene jobber på de prosjektene og kundene vi i 124m2 har til enhver tid. Det skaper en variert arbeidsdag der to dager aldri er like, forteller hun.

Camilla sitter foran en Mac i stilige kontorlokaler.
Interiørdesigneren Camilla Gjerset forteller at Anne Birkeland bidro masse i ukene hun var hos dem.

Praksis kan være en god pekepinn på hvordan en normal arbeidshverdagen kan se ut etter studiene, og du får muligheten til å knytte kontakter. For Birkeland var det et ekstra pluss at 124m2 samarbeider med GoGood, som leverer bærekraftige interiørløsninger med ombruk inkludert. Hun ser på sirkulærøkonomi som en viktig del av hennes fremtid innen Retail Design.

Dette er Gjerset enig i. Hun forteller at dette er en dimensjonen studentene er helt avhengig av å ta inn over seg.

– Gjenbruk og bærekraft er helt sentrale verdier for å kunne levere tidsriktige tjenester innen Retail Design i fremtiden.

Praksis beviser alle mulighetene du har

124m2 har i flere år tatt i mot praksisstudenter. Camilla forteller at de ser verdien i å lære bort det de har tilegnet seg gjennom mange år. Samtidig gir det dem mulighet til å knytte relasjoner og bekjentskap med unge fremadstormende studenter.

Det viktigste for oss er at alle etter endt praksis skal glede seg til å starte en karriere innen faget, fordi praksisperioden beviste hvor mange muligheter man faktisk har.

Dette er noe Anne kan skrive under på. Hun forteller at det mest positive med å være i praksis var å kunne kjenne på om hun hadde valgt riktig utdannelse eller ikke. Hun fikk bekreftet at hun gjør noe hun trives med og føler studiene forberedet henne svært godt.

Bilde av vindusutstilling av studenter på Retail Design.
I praksisen fikk Birkeland jobbe på kjøpesenter med nedrigg av jul og oppbygging av nye vinduer og podier.Foto: Anne Birkeland

Det ligger et argument bak hver ting 124m2 gjør, grunnet i teori og erfaring. Vi har jobbet mye praktisk parallelt med teorien, noe som gjorde det lettere å forstå argumentene, sier Anne og fortsetter: 

Praksis kan være en smakebit av fremtiden, Og som et ekstra pluss var jeg hos en veldig trivelig gjeng, der jeg lo mye, sier hun med et smil.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!