Foto av to menn som smiler mot fotograf, foran en mørk bakgrunn.

Nesten alle som skal velge utdanning har vært usikre. Hva om jeg ikke er klar, hva om jeg velger feil? Da kan det være fint med litt hjelp på veien.  

Vi har derfor samlet noen eksperter, og noen gode spørsmål, som kan gi deg svarene på det du lurer på. Hør hva Vegard, Hallgeir, Elaine og Per har å si: 

0:35 – 23 spørsmål med Vegard og Hallgeir | 20:29 – Veien til utdanning med Elaine Bloom | 42:12 – Fra studier til jobb med Per Aspen

Vegard og Hallgeir: 23 spørsmål om utdanning

Vegard kan ikke så mye om studier, men han er knallgod til å stille spørsmål. Hallgeir står klar til å svare. De har besøkt Høyskolen Kristiania for å svare på 23 spørsmål om høyere utdanning og livet som student. 

Vegard Harm er influenser og er kjent for podkasten Harm & Hegseth og programmet Panelet. Sammen med Morten Hegseth vant han publikumsprisen under Gullruten 2019. Akkurat nå er han aktuell som en av deltakerne i Kompani Lauritzen.

Hallgeir Kvadsheim kjenner du kanskje best fra TV-programmet Luksusfellen eller podkasten Pengerådet. Kvadsheim har lang erfaring innenfor husholdningsøkonomi, men vet også et og annet om alt det andre man bør vite om livet.

En blid mann med skjegg ser inn i kamera med en telefon i hånden.
Trenger du hjelp med å velge studier? Få gratis studieveiledning på nett!

Elaine Bloom: Veien til utdanning

Karriereveilederen Elaine Bloom vet mye om det å velge riktig utdanning, og kan hjelpe deg med å stake ut en vei videre i livet. Hun tar en prat med studenten Anneli om veien til utdanning. 

Bloom har blant annet spesialisert seg på karriereutvikling og karriereveiledning. Ved siden av det å være foredragsholder og generell superkvinne har hun blant annet podkasten «Karriereveiledning med Elaine» og «Karriereveilederen» på NRK P3.

Bilde av Elaine, Anneli og Per på Fjerdingen
Det er mye man skal tenke på når man skal velge utdanning – og om man skal velge utdanning i det hele tatt. Hør praten studenten Anneli har med Elaine Bloom og Per Aspen.
Ung student i Oslos gater, som står og venter på trikken
Nysgjerrig på våre studier? Se alle mulighetene her!

Per Erik Aspen: Fra studier til jobb 

Anneli tar også en prat med Per Aspen. Han har jobbet i mange forskjellige bedrifter og bransjer. Med sin brede kompetanse og erfaring fra konsulentlivet kan han mye om veien fra studier til jobb. I dag jobber han på Karrieresenteret på Høyskolen Kristiania.
Han snakker blant annet om hvordan koronasituasjonen har endret hverdagen vår og hvordan man skaffer seg en fordel på arbeidsmarkedet allerede som student. 
Foto av ung kvinne og mann foran en betongvegg.

Klar til å søke?

Vi har noe som passer for deg – uansett om du vil ta bachelor, master, fagskole- eller årsstudium.