Mina Rosa står foran det nye bygget som er under konstruksjon
Dansekunst-studenten Mina Rose gleder seg til å flytte inn i Urtegata. Foto: Jesper Vigander Edwin

School of Arts, Design, and Media ved Høyskolen Kristiania bestod tidligere av tre velkjente og velrenommerte skoler: Westerdals Oslo ACT, Musikkteaterhøyskolen og Norges Dansehøyskole. På det nye instituttet får disse skolene muligheter de ikke ville hatt alene.  

Mina Rosa Kristoffersen var student ved Norges Dansehøyskole og blir nå en del av Institutt for scenekunst. Hun gleder seg til å bli en del av noe større. 

Nye bygget i Urtegata under konstruksjon
Det nye bygget skal etter planen være klart til innflytting høsten 2021.Foto: Jesper Vigander Edwin

– Å virkelig føle at en er en del av et fellesskap og møte nye mennesker, er noe jeg gleder meg stort til. Tilgang til nye, flotte dansesaler, klasserom, kantine og forelesningssaler, vil bli forfriskende og motiverende.

Danner nettverk i studietiden

– I scenekunstmiljøet er man avhengig av å knytte kontakter hvis en vil utvikle sin egen karriere. Derfor vil det hjelpe mye å bli kjent med de kommende kunstnerne i studietiden. Ved å samarbeide på tvers av linjene vil en også ha mulighet til å lære mer av hverandre og mer om sitt eget fagfelt, sier Mina.  

Tilgang til nye, flotte dansesaler, klasserom, kantine og forelesningssaler, vil bli forfriskende og motiverende.

Tidligere rektor ved Musikkteaterhøyskolen og instituttleder for Instituttet Musikkteaterhøyskolen, Erik Schøyen, ser også frem til endringen. Han forteller at lokalene gir studentene en kjempeoppgradering av fasiliteter. Ikke minst vil det nye lokalet ha en hovedscene som kan brukes til større visninger av studentproduksjoner.   

– Det gjør at huset også får en slags kulturhusfunksjon, et sted man oppsøker for å se scenekunst.

Mer kreativitet samlet på ett sted 

En av de klare fordelene med det nye instituttet Schøyen peker til er at mye kreativitet blir samlet på ett sted. Han gleder seg og har tro på at samarbeid mellom linjene blir enda mer naturlig med Institutt for scenekunst.  

– Å samle mennesker på samme sted gir i seg selv synergieffekter, uten alt for mye innsats. Vi skal også sette i gang med noen nye prosjekter for samarbeid, men jeg tror det kommer til å skapes mye organisk, forteller han. Schøyen legger til at han gleder seg litt ekstra til å besøke det nye bygget med takterrasse og utsikt over Oslo.

Høyskolen Kristiania er ikke bare en utdanningsinstitusjon, men også en kulturinstitusjon. Dette er viktig for samarbeidet, og instituttet vil romme utdanning som speiler dette. Scenekunst-studentene vil også være samlet nærmere sine medstudenter på School of Arts Design, and Media ved Akerselva, bare et steinkast fra hverandre. Til sammen vil dette bli Norges største kreative kunstmiljø.

Foto av en kvinne med ansiktsmaling og farge i håret foran en spraymalt vegg.

Kristiania har Norges største kunstfaglige miljø

Med sine 1700 studenter på drøyt 20 studieprogram, har Høyskolen Kristiania landets aller største kunstfaglige miljø.
Les mer om School of Arts, Design, and Media her!