Fire representanter fra Ungt Entreprenørskap sitter rundt et bord med logoen bak seg.
Representanter fra Ungt Entreprenørskap hjelper ungdomsbedriftene i gang.

På denne tiden av året gjennomføres det «Syretest» i Vestland fylkeførstemann ut var Bergen, og her ble syretesten gjennomført digitalt i Deloitte sine lokaler i Media City Bergen. Tradisjonen tro var oså Høyskolen Kristiania representert på rådgiversiden.

Svenn Erik Edal som er partner i Deloitte synes det er gøy å få være med på Syretest sammen med Ungt EntreprenørskapSyretest gir ungdomsbedrifter mulighet til å treffe representanter fra lokalt næringsliv, og får god rådgivning til videre arbeid frem mot Fylkesmesterskapet som skal avholdes i mars 2021. 

– Vi har møtt engasjerte ungdommer med fantastiske ideer, og våre rådgivere har fått være med på å bidra med kompetanse og nettverk til ungdomsbedriftene. Arbeidet handler jo egentlig om å være med på noe større - det å kunne få bidra til det som kan bli morgendagens industrieventyr, forteller Edal 

Fullbooket arrangement 

Ingrid Stenesen er prosjektleder for Syretest i Ungt Entreprenørskap Vestlandhun er meget fornøyd med årets gjennomføring og engasjement.  

– En digital versjon av Syretest har gjort at ungdomsbedriftene har vært effektive, konsentrasjonen har vært på topp og de har vært skikkelig godt forberedt. 

– Syretest har hatt en sømløs gjennomføring. Både ungdommer og samarbeidspartnere har virkelig tilpasset seg den nye digitale hverdagen. For en technerd som meg er det gledelig at digital Syretest har blitt så godt mottatt at vi ble fullbooket, forteller Stenesen. 

Utdanner entreprenører 

Petter Lønningen fra Høyskolen Kristiania har flere ganger deltatt på Syretest gjennom høyskolen sitt mangeårige samarbeid med Ungt Entreprenørskap.  

– Vi har møtt utrolig mange ungdommer som har plukket opp behov og utfordringer i hverdagen sin, og basert på dette har laget produkter og tjenester.

– Det er veldig mange som vil gjøre verden litt bedre, og det gir meg troen på fremtiden 

– Jeg blir stadig imponert over nye innfallsvinkler og konsepter som ungdommene lager. Smarte løsninger og bærekraft er gjennomgående i presentasjonen til ungdomsbedriftene. Det er veldig mange som vil gjøre verden litt bedre, og det gir meg troen på fremtiden, konstanterer Lønningen.

Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestland, Gry Sæterdal, synes det er viktig at næringslivet kobler seg på skolene og ungdomsbedriftene. Ungt Entreprenørskap er opptatt av at innovatører finnes over alt og at det er ungdommene som former fremtidens næringsliv. Hun er takknemlig for at store aktører som Deloitte bidrar med å løfte frem ungdommen.  

Ungdomsbedriftene har fått råd og veiledning til hvordan de kan utvikle bedriftene sine og skal nå prioritere oppgavene sine fremover til Fylkesmesterskapet i mars.