Tangen gestikulerer og ser engasjert ut foran studentene på Høyskolen Kristiania.

– Planen var opprinnelig å besøke Norges Bank i forbindelse med emnet økonomisk journalistikk. Det var ikke mulig på grunn av koronakrisen, og jeg måtte finne på noe annet, forklarer studieleder for Bachelor i journalistikk, Lars Richard Bache.

Det har stormet rundt Nicolai Tangen i hele 2020. Journalister, politikere, jurister og professorer har hatt sterke meninger, men Tangen sto imot. Han ga bort milliardene sine, og er mannen som skal forvalte vår felles formue på mer enn ti tusen milliarder kroner.

– Så tenkte jeg «hvorfor ikke» og spurte rett og slett oljefondsjefen selv om han kunne komme og forelese om oljefondet, stille seg tilgjengelig for journaliststudentene og fortelle om det voldsomme medietrykket han har vært utsatt for. Han svarte ja og at det var en gruppe mennesker han synes det var veldig spennende å møte, sier Bache.

TangenErnsthage2.jpg

Snakket om tøffe dager  

Bache er veldig glad for besøket i Kirkegata 24 denne onsdagen, og synes det står stor respekt av Tangen som møtte frem foran omtrent 40 andreårsstudenter i auditoriet i Ernsts hage. Eksemplene er dessverre mange på mennesker som har bukket under for et mediepress av slike dimensjoner. 

– Tangen sa også til studentene at det hadde vært tøffe dager, sier Bache. 

– Så tenkte jeg «hvorfor ikke» og spurte rett og slett oljefondsjefen selv om han kunne komme og forelese om oljefondet.

«Vikarlærer» Tangen startet undervisningsøkten på bachelor i journalistikk med å snakke med studentene om hvem de var, hvor de kom fra og hva de ville med journalistikken. Deretter viste Oljefondet en film om den norske oljerikdommen før Tangen holdt foredrag om Oljefondet.

Norske millionærer

I 2020 er fondet så stort er hver eneste nordmann har en eierandel på to millioner kroner. Ingen land i verden har klart seg bedre enn Norge dette siste året. Regjeringen har hentet mer enn 400 milliarder ekstra fra pengebingen for å motvirke konsekvensene av koronakrisen. 

Til sist åpnet Tangen for spørsmål om alle mediesakene som er laget om ham. Han var imponert over journaliststudentene og de spørsmålene som kom, og han svarte også svært ærlig og åpenhjertig. 

Studentene synes de hadde en veldig spennende dag. Og Nicolai Tangen synes også dette var hyggelig og interessant og takket ydmykt for at han hadde fått lov til å komme.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!