Klokken er 07:00. Et LED-lys bak sengen dimmes sakte opp for å gi deg en behagelig oppvåkning. Samtidig begynner smarthøyttaleren på nattbordet å spille skogslyder. På kjøkkenet er kaffetrakteren allerede i gang med å lage deg en god kopp kaffe. Få strakser senere står dagens kalender på TVen og stuelysene tennes til en kaldhvit og forfriskende farge. En time senere merker smarthjemmet at du har dratt på jobb og skrur av alle enheter, samtidig som alarmen skrus på. 

Interessert i dette studiet? Søk her!

Smarte hjem har for alvor blitt en greie for mange nordmenn, og det er et godt eksempel på samspillet mellom menneske og maskin, eller HCI (Human-Computer Interaction). Andre eksempler kan være VR-briller som lar deg utforske nye steder, biler som passer på at du har nok avstand til bilen foran, eller hva med smartklokker som måler søvnen din? 

Et studie for fremtiden 

Human-Computer Interaction handler i bunn og grunn om  teknologier som gir brukeren bedre opplevelser og flere muligheter. Med en Master i Human-Computer Interaction fra Høyskolen Kristiania lærer du hvordan du utvikler nye systemer som vil komme både samfunn og individer til nytte. 

Du vil lære om grunnleggende emner innen interaksjonsdesign, systemarkitektur og forskning, og du vil lære hvordan du lager prototyper til nye systemer basert på menneskene som skal bruke dem. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Human-Computer Interaction er et fagfelt hvor det kommer til å bli stadig mer etterspørsel etter dyktige kandidater i fremtiden, noe som byr på gode muligheter for kandidater som er villig til å brette opp ermene og gjøre en innsats. Står du nok på kan det godt tenkes at teknologi du har utviklet vil ende opp med å spille en rolle i livene til folk flest. 

Et unikt teknologimiljø

Høyskolen Kristiania har et sterk fagmiljø bestående av dyktige teknologer som har førstehåndskunnskap om Human-Computer Interaction. De vil lære deg å skape fremtidens IT-systemer i et miljø hvor målet er å gjøre deg til en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet etter endt utdanning. Derfor kan du forvente deg både tett oppfølging og høye krav til studiedisiplin. 

Ønsker du å finne ut mer om Master in Human-Computer Interaction kan du ta en titt på studiesiden. Vi står også klare til å hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha. 

Master i Human-Computer Interaction

Ønsker du deg en ettertraktet utdanning som vil gjøre deg attraktiv på fremtidens arbeidsmarked? Med en Master i Human-Computer Interaction vil du kunne få muligheter til å skape fremtidens IT-systemer!