Iphone som ligger i hånden til en person

Som student er hverdagen ofte travel og budsjettet begrenset. Da er det godt at det finnes apper som kan hjelpe deg med å organisere gjøremålene dine, hjelpe deg å holde konsentrasjonen oppe i eksamensperioder og få stipendet til å vare lengst mulig. Her har vi samlet noen nyttige apper som kan gjøre studenttilværelsen litt enklere for deg. 

Studier

Mitt SiO

Mitt SiO er den offisielle appen til Studentsamskipnaden SiO. Mitt SiO har mange nyttige funksjoner for deg som er student i Oslo. Appen har en eventkalender over studentarrangementer fra SiO, oversikt og booking av gruppetreningstimer, haller og baner på SiO Athletica treningssentre, booking av vaskemaskin for deg som bor i studentbolig, podcaster og mye mer. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Hold 

Blir du lett distrahert av mobilen? Det kan være vanskelig å holde på konsentrasjonen når du konstant mottar varsler. Med appen Hold blir du belønnet for å la mobilen ligge. For hvert 20. minutt du lar mobilen ligge urørt, opparbeider du deg poeng som du kan bytte i ulike premier. Du kan også konkurrere mot medstudentene dine, og se hvem som ranker høyest! 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Todoist

Få oversikt over gjøremålene dine med Todoist! Med appen kan enkelt organisere og planlegge ærender og oppgaver, i tillegg til å samarbeide om prosjekter med andre. Gjøremålene kan sorteres i kategorier, med ulike prioritetsnivåer og frister. Appen gir deg påminnelser når noe skal gjøres, selv når du er offline.

Pris: Todoist Premium - 44 kr per måned
Tilgjengelig for: iOS, Android

Evernote

Evernote hjelper deg å organisere notatene dine, og dele dem med andre. Du kan enkelt ta notater fra forelesning på mobilen, nettbrett eller PC og appen vil synkronisere innholdet på tvers av enhetene dine. Du kan også skanne inn håndskrevne notater. I tillegg kan du lage huskelister, legge inn påminnelser, ta lydopptak, legge inn bilder, og samarbeide med andre gjennom chat-funksjonen.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

myHomework Student Planner

Studieplanleggings-appen myHomework hjelper deg å holde styr på timer, innleveringsoppgaver og eksamener. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Canvas student

Med Canvas student-appen får du tilgang til alle studiemnene dine, med oversikt over blant annet pensum, innleveringsoppgaver, studiekalender og karakterer. Få med deg viktige kunngjøringer fra faglige, og hold kontakten med medstudentene dine.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Microsoft Office Lense

Synes du det er tungvint å notere alt som blir sagt i forelesningen? Da er Microsoft-appen Office Lense gull verdt. Du kan ta bilde av tavlen, en bokside eller annen tekst, og appen vil beskjære, forbedre lesbarheten og konvertere bildet til en Word- eller PowerPoint-fil som kan redigeres. Bildene kan lagres i OneNote, OneDrive og andre skylagringstjenester – og enkelt deles med andre.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android, Windows

Citation Maker, Citation Lite og EasyBib

Dersom du er fersk som student, kan det være vanskelig å sette seg inn regler rundt kildehenvisning. Da kan EasyBib og Citation Generator Lite (iOS), og Citation Maker (Android) være til stor hjelp. Scann bokens strekkode, og appen hjelper deg å sette opp korrekt kildehenvisning. Du kan også velge mellom ulike kildehenvisningsformater.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Les også: Benytt deg av studentrabatten!

Økonomi og sparing

Studentbevis

Med denne appen kan du enkelt laste ned et digitalt studentbevis for å benytte deg av studentrabatter på alt fra kollektivtransport til studentsamskipnader. For at studentbeviset skal være gyldig, må du være registrert som student og ha betalt semesteravgift. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Studentpakken

Få en fullstendig oversikt over hvor det finnes studentrabatter, og hvilke tilbud de ulike butikkene har.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Studentkortet

Med Studentkortet-appen kan du benyttet deg av alle fordelene du får som medlem av Studentkortet.no via din mobiltelefon. I appen har du oversikt over studentrabatter på varer som Mac, PC, Office, skolebøker, reiser, klær, sko, mat og mye mer. Appen inneholder også et kart med oversikt over dine lokale fordeler!

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Akademika

Last ned appen til bokhandleren Akademika, og få rabatt på pensumbøker og diverse utstyr til studiehverdagen.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Vipps

Med Vipps kan du enkelt sende eller be om penger. Det eneste du trenger er telefonnummeret til mottakeren, og vips så er pengene sendt! Med Vipps-appen kan du også enkelt gjøre opp utlegg i kollektivet eller vennegjengen. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android, Windows

Dreams

Drømmer du om å kjøpe deg en ny sykkel, spise på en fancy restaurant eller reise på backpacking? Spareappen Dreams hjelper deg å sette av penger til det du ønsker deg. Skriv inn drømmen din i appen og finn din favorittmåte å spare på. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Wish

I handleappen Wish finner du alt fra klær, sminke og elektronikk til rabatterte priser. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Mattilbud

Med appen Mattilbud kan du gjøre noen skikkelig gode matkupp! Appen samler ukens tilbud hos alle matvarekjedene i Norge, som gjør det enklere å handle rimelig. Bra for studentøkonomien! 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android, Windows

Too Good To Go

Er du glad i god mat til en rimelig penge, i tillegg til å bry deg om miljøet? Da er dette appen for deg. Med Too Good To Go kan du hjelpe å redusere matsvinn ved å kjøpe overskuddsmat fra spisesteder og butikker. For mellom 25-45 kroner kan du gjøre et kupp, samtidig som du bidrar til å spare miljøet. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Handle brukt og billig

Hvorfor kjøpe nytt når du kan kjøpe brukt? Brukthandel er bra både for lommeboken og for miljøet!

Finn.no

I Finn-appen kan du kjøpe og selge alt mellom himmel og jord. Her kan du finne det du trenger av møbler, interiør, kjøkkenutstyr, klær og annet til studiestart.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Tise

I Jenny Skavlans app kan du finne second hand-klær, sko, interiør og andre vintage-skatter til en billig penge. 

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Transport i Oslo og Bergen

For de fleste studenter er det alt for dyrt å skulle kjøpe sin egen bil. Heldigvis har både Oslo og Bergen et godt kollektivtilbud og ved hjelp av buss, trikk, bane og bysykkel, kan du enkelt komme deg til og fra campus for en rimelig penge! 

Ruter (Oslo)

Med RuterReise-app og RuterBillett-app kan du raskt og enkelt planlegge reisen din i Oslo og Akershus, og kjøpe billett med mobilen til buss, trikk, t-bane, lokale tog og ferger. Ruter har egne studentsatser på sine periodebilletter. For å kjøpe studentbillett, må du ha gyldig studentbevis.

Skyss (Bergen)

Appen "Skyss Reise" gir deg oppdatert informasjon om når buss, båt og bybane går i Hordaland, og mulighet til å planlegge reisen din. Med Skyss billett-app kan du enkelt kjøpe billett til buss i hele Hordaland, Bybanen, Askøybåten og hurtigbåter. Skyss har egne studentsatser på sine periodebilletter. For å kjøpe studentbillett, må du ha gyldig studentbevis. 

Entur

Hele Norges kollektivtilbud i en app. Entur gir deg reiseforslag fra dør til dør med buss, tog, bane, båt og fly, om du bare skal sjekke når neste buss til jobb går, eller om du planlegger en Norgesferie fra Larvik til Lofoten.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Oslo Bysykkel

Oslo Bysykkel har 242 sykkelstativer i Oslo sentrum. Med appen kan du finne en sykkel i nærheten av deg, låse den opp ved et tastetrykk og sykle dit du skal (i opptil en time av gangen). Du kan kjøpe både dagspass og sesongabonnement. 

Bergen Bysykkel

Bergen Bysykkel har over 100 stativer rundt om i Bergen sentrum. Med appen kan du finne en sykkel i nærheten av deg, låse den opp ved et tastetrykk og sykle dit du skal (i opptil en 45 minutter av gangen). Du kan kjøpe både dagspass og årsabonnement. 

Nabobil

Hvorfor kjøpe egen bil når du kan leie naboens bil? Med appen Nabobil kan du leie biler av privatpersoner i hele landet. 650 biler i Oslo og Bergen kan enkelt åpnes og lukkes med appen. Forsikring og veihjelp er inkludert i prisen, og bompengeoversikt kan legges til i appen. 

Elektrisk sparksykkel

El-sparkesykler har tatt storbyene i Norge med storm de siste årene. Det er betydelig billigere enn å ta taxi, og kan også være rimeligere enn enkeltturer med bybane, buss og trikk dersom man kun skal reise et par stopp. Det er mange ulike tilbydere både i Oslo og Bergen. Dersom du er en ivrig tilhenger av sparkesyklene, så kan det være lurt å sette seg inn i prisene da disse varierer mellom de ulike selskapene. Men du, ikke la dem ligge og slenge på fortauskanten da!

Fritid

Peil

Peil er en nyhetsapp fra VG som gir deg en rask oppdatering på aktuelle nyheter. Rett på sak, fokusert og visuelt.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

UT.no

Er du glad i natur og friluft? UT.no samler turer og turstier sammen i en intuitiv og praktisk app - perfekt for neste tur i skog og mark!

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android

Trene Sammen (Bergen)

Med Sammen Trening sin app får du tilgang til online booking. Du har full oversikt over tilgjengeligheten på timene og du kan sjekke din ventelistestatus.

Pris: Gratis (medlemskap kreves for å booke timer)
Tilgjengelig for: iOS, Android

Strava

For deg som liker å løpe eller sykle. Strava har blitt en populær app blant treningsglade studenter. Her kan man registrere økter og måle progresjon, og se hvordan vennene dine gjør det sammenlignet med deg selv.

Pris: Gratis
Tilgjengelig for: iOS, Android