Kristin Vinje blir ny NOKUT-direktør.
Kristin Vinje blir ny NOKUT-direktør. Foto: Mike Reed

– Dette er en veldig spennende utfordring som jeg ikke kunne la gå fra meg når jeg nå fikk muligheten. Det er imidlertid veldig trist å forlate Høyskolen Kristiania etter kun ett år i stillingen som dekan.

Kristin tiltrådte som dekan ved Høyskolen Kristiania School of Health Sciences 1. september 2019. Hun kom da fra stillingen som visedekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Oslo (UiO), og har tidligere vært stortingsrepresentant for Høyre.

– Jeg er glad på vegne av Kristin som har fått direktørstillingen i NOKUT, selv om jeg gjerne skulle beholdt henne en god stund til. Men, jeg forstår at en slik mulighet ikke kommer ofte. Kristin Vinje har solid erfaring både som forsker og leder. Jeg forstår at hennes bakgrunn fra akademia, næringsliv, offentlig sektor og politikk er en perfekt match for NOKUT. Jeg ønsker henne lykke til med jobben og takker for samarbeidet, forteller rektor Arne H. Krumsvik

Kristin jobber ut august og prorektor Trine Johansen Meza vil være settedekan inntil en ny dekan er på plass.