Rakel Benjaminsen, rektor ved ESMOD Oslo (fra venstre), Annelise Kiønig, rektor ved Fagskolen Kristiania, Solfrid Lind, styreleder i Fagskolen Kristiania og ESMOD-eier Elinor Johanne Hess, står i ESMOD Oslo sine lokaler.
Skreddersøm: Rakel Benjaminsen, rektor ved ESMOD Oslo (fra venstre), Annelise Kiønig, rektor ved Fagskolen Kristiania, Solfrid Lind, styreleder i Fagskolen Kristiania og ESMOD-eier Elinor Johanne Hess, gleder seg over at ESMOD Oslo og Fagskolen Kristiania sys sammen til én skole.Foto: Jonatan A. Quintero
En av diplomstudentene ved ESMOD Oslo viser frem kolleksjonen sin.
ESMOD er en institusjon i motebransjen og diplomstudentene er regnet blant eliten i moteverdenen.Foto: ESMOD Oslo

– Fagskolen Kristiania har en vekstambisjon, noe som er i tråd med myndighetenes ønske om færre og mer robuste fagskoler. ESMOD har høy internasjonal anerkjennelse og passer inn i våre fagområder. Vi er derfor svært glade for å ønske dem velkommen til oss, sier styreleder, Solfrid Lind. Hun er også administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania. 

Lang historie 

ESMOD er en institusjon i motebransjen og diplomstudentene er regnet blant eliten i moteverdenen. Det franske navnet står for École supérieure des arts et techniques de la mode og starten går helt tilbake til 1841I dag finnes det over 20 skoler hele verden. Skolens grunnlegger var Alexis Lavigne, skredderen til keiserinne Eugenieog er for øvrig mannen som oppfant målebåndet og sømbysten.  

Rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig, er sikker på at dette vil gi nye muligheter for både eksisterende og nye studenter: 

– Dette er en veldig spennende videreutvikling av Fagskolen Kristiania. ESMOD-navnet skal være med videre, og vi skal fortsette å bygge opp under kvaliteten navnet representerer. Samtidig vil det skapes nye muligheter for tverrfaglige samarbeid med fagskolens øvrige kreative studier.  

Bygger norsk motebransje 

Den internasjonale moteskolen ESMOD blir en del av Fagskolen Kristiania. Her fra en photoshoot på skolen.
ESMOD Oslo flytter inn i flunkende nye lokaler ved Spikersuppa i Oslo. I Fagskolen Kristianias nye lokaler vil de med sine rundt 80 studenter og 7 ansatte få 601 kvadratmeter å boltre seg på. Foto: ESMOD Oslo

Elinor Johanne Hess eier i dag ESMOD Oslo gjennom Fashion Mode ASselskapet som har drevet ESMOD Oslo siden 2015. De siste årene er blitt brukt til å bygge et solid fundament for utvikling av et større og bredere fagmiljø ved skolen. Hess er sikker på at sammenslåingen kan bidra til å utvikle motebransjen et steg videre. 

– Vår utdanning skal møte en moteindustri i sterk endring, der flere fagområder flyter mer og mer sammen. ESMOD Oslo har et solid kvalitetsstempel og er i vekst, og vi ser at timingen er perfekt for å gå inn som en del av Fagskolen Kristiania. Vi gleder oss til gode synergier med andre utdanningstilbud de har i porteføljen, sammen med videre utvikling innen ESMODs internasjonale systemsier Hess. 

Aksjene overdras formelt 1. juli 2020  

ESMOD Oslo har i mange år vært nabo til Høyskolen Kristiania i Kirkegata, og flytter nå inn i hele 6. etasjen i Rosenkrantz’ gate 16. I Fagskolen Kristianias nye lokaler vil de med sine rundt 80 studenter og 7 ansatte få 601 kvadratmeter å boltre seg på. ESMOD-studentene vil i tillegg kunne ta i bruk fagskolens øvrige fasiliteter, som kantine, designlab og andre fellesarealer, og være en del av fagskolens studentmiljø. 

Ved ESMOD Oslo tilbys to akkrediterte fagskolestudier: ​ 

  • Motedesign- og modellismemedarbeider (1-årig) 
  • Motedesigner og modellør (2-årig)