Jente går tur i skogen.

SiO Helse ønsker å gi studenter verktøy for å takle hverdagen, fra helseplager til bekymring knyttet til økonomi eller studieprogresjon. SiO Helse tilbyr psykolog- og rådgivningstimer, samt lege og tannlege for deg som er student.

Psykolog- og rådgivningstimer

SiO Helse tilbyr psykolog- og rådgivningstjenester med mål om å bidra til økt mestring og trivsel i hverdagen. Du kan bestille konsultasjon med rådgiver, psykolog og psykomotorisk fysioterapeut. 

Rådgiverne og psykologene kan hjelpe deg som sliter med blant annet stress, angst, depresjon, ensomhet og andre vanskelige følelser. For studenter som opplever økonomiske problemer, gis det råd om rettigheter og hvilke grep du kan ta for å takle økonomiske utfordringer.

Samtale, gruppebehandling og kurs er gratis. Du kan booke time her: Bestill time

Åpen telefon for deg som trenger noen å prate med

SiO Helse legger til rette for at studenter som trenger noen å snakke med får en samtale over video eller telefon i løpet av kort tid. SiO Helse oppfordrer til å ta kontakt hvis du opplever vanskeligheter i hverdagen, - ingen problemer er for små og alle ansatte har taushetsplikt.

Ta kontakt med SiO Helses sentralbord for å bli satt opp på en time: 22 85 33 00.

Det er viktig å understreke at SiO Helse ikke tilbyr akutthjelp. Ring 113 om det er fare for liv og helse. Trenger du hjelp innen ett døgn ta kontakt med legevakten på telefon 116117. 

Spørsmål og svar

Gjennom tjenesten «Studenter spør» kan du spørre om det du lurer på, og få svar fra helsepersonell. Her kan du også søke i tidligere stilte spørsmål, da det sikkert er fler som lurer på det samme som deg. De som svarer er SiO Helses fagpersoner, som består av psykologer, rådgivere, leger, fysioterapeuter, tannleger og helsesykepleiere. 

Klikk deg inn for å stille ditt spørsmål: Spørsmål og svar. 

Kurs og selvhjelpsverktøy 

SiO helse har gjort en rekke kurs tilgjengelig som webinarer der det er mulig å stille spørsmål til kursholdere, samt som webkurs som du kan gå gjennom når du selv ønsker det. 

De har mange forskjellige kurs og grupper som kan gjøre hverdagen som student enklere. Her får du praktisk trening, gode tips og verktøy og kan snakke med andre i samme situasjon. Kursene er gratis.

Nye webinarer legges ut fortløpende. Mer informasjon om webinarene finner du i kurskalenderen

I tillegg til webinarene, har SiO kurs for selvhjelp til vanlige utfordringer. Her får du verktøy og kunnskap for å løse vanlige psykiske plager og utfordringer. Kursene er lagt opp slik at du kan gjennomføre dem helt selv. Alt materiell er gratis og man trenger ikke registrere seg for å få tilgang.

Legetime og tannlege

Du kan bestille legetime hos SiO på helsenorge.no, eller via legekontoret ditt. SiO har nå også gjenåpnet drop-in mellom 08.00-11.00 og 12.00-14.00. Dette tilbudet gjelder hvis du ikke har feber eller tegn på luftveisinfeksjon. 

Tannlegetilbudet er også åpent, og du kan bestille time på nett her eller på telefon 22 85 33 00. Trenger du akutt time som følge av smerter må du ringe presis 08.15 samme dag.

Husk at SiO Helse er her for deg – det er ingen skam å spørre om hjelp. Ta vare på deg selv og lytt til kroppen din. Helsa kommer alltid først!