Jon Sindre Klonteig som moderne begravelsesagent i NRK-serien Feeden.
Jon Sindre Klonteig som moderne begravelsesagent i NRK-serien Feeden.

Feeden er en sketsjebasert serie, hvor vi får et innblikk i hva som finnes i feeden til ulike mennesker. I de to episodene som ligger ute, kan du få et innblikk i hva Kjersti (54) og Sander (22) scroller gjennom hver dag, sier Jon Sindre Klonteig, som spiller flere av rollene i serien.

Jon Sindre gikk ut fra Westerdals (nå Høyskolen Kristiania) i 2017. Da han var ferdig med Bachelor i Film og TV, startet han opp produksjonsselskapet Ferdi Film, sammen med fem kompiser. Her jobber han som daglig leder, i tillegg til å være komiker og manusforfatter.

Sammen med gjengen i produksjonsselskapet har han laget to pilotepisoder av Feeden for NRK.

 – Vi har fått gode tilbakemeldinger fra folk jeg ikke vet hvem er, folk i bransjen, og folk vi har sett opp til. Nå er vi spente på om vi får lov til å lage flere episoder for NRK, sier han. 

Guttastemning og emojis

I serien får du blant annet se sketsjer om Karpe, begravelsesbyrået BURY´IT Consulting, og en sketsj med en hjemleveringstjeneste for mat, som inkluderer en etterligning av barnet ditt som har flyttet hjemmefra.

 – Det har vært kult å gjøre research til denne serien. Vi har mange venner som er som markedsføringsstudenten, så dette var en type vi kjente til. Her er det mye guttastemning, fotball og enkel humor, sier han.

Til episoden om feeden til Kjersti (54) derimot, måtte det mer research til.

Feeden_Karpe.jpg
Magdi og Chirag i Karpe er noen av karakterene du får møte i den sketsjebaserte TV-serien Feeden.

 – Mamma er 50 år, og flere av oss har mødre i den samme alderen. Som research til denne episoden fikk vi låne Facebook-passordet til mødrene våre, og titte rundt. Det var litt av en opplevelse, forteller Jon Sindre og legger til: 

 – Der inne var det mye mer hysteri enn det vi er vant med i feedene våre, de roter seg borti virus, kommenterer mye, unner hverandre det beste, og det er mye emojis, sier han.

Se Feeden i NRK TV her! tv.nrk.no

Venter på svar om fortsettelsen

Nå venter Jon Sindre og resten av gjengen i Ferdi Film på tilbakemelding fra NRK om de får lage flere episoder av Feeden. På grunn av koronasituasjonen er prosessen forsinket, ettersom det har vært vanskelig å produsere innhold og samtidig opprettholde smittevernstiltakene. 

– Vi bruker ventetiden på å skrive på flere ideer og jobber litt med utvikling av nye konsepter, for moro skyld, avslutter han. 

Studenter med kamera på et filmsett. Bachelor i Film og TV ved Høyskolen Kristiania.

Søk Bachelor i Film og TV

Brenner du for film og TV? Denne utdanningen gir deg rikelig med muligheter innen et spennende univers!