Fotomontasje av en vannmelon som har fått en munn.

Denne våren skulle forestillingen Triptech vises på Trikkehallen på Kjelsås. Et selvstendig forestillingsprosjekt for ungdom. Danserne skulle fylle scenen, med nye og spennende koreografier. Da pandemien kom ble det bestemt at forestillingen skulle gjennomføres digitalt. Dette medførte nye utfordringer, og krevde kreative løsninger og tverrfaglig samarbeid mellom oss og filmstudenter.

Fra hver vår kant i landet har koreografer, dansere og filmstudenter samarbeidet for å få i stand en digital danseforestilling. Med hunden som publikum har stuegulvet blitt dansernes nye scene, mens de har lært seg koreografier gjennom digitale kommunikasjonsmidler som Messenger og Zoom. Dette har resultert i tre dansevideoer skapt av åtte koreografer med til sammen tjuefem dansere. 

– I år var prosjektet godt i gang. Det var ferdig planlagt, studentene hadde begynt å koreografere og vi var klare for selve gjennomføringen, da alt plutselig måtte avlyses og hele prosjektet ble flyttet fra studio og scene til nye digitale formater, sier Kristine Melby, veileder jazzdans fordypning.

– Vi er dypt imponert over studentenes omstillingsevne, positive innstilling, kreativitet og formidlingsevne i denne krevende situasjonen. Det er en stor glede å nå få presentere deres digitale forestillingsarbeid, supplerer Kari Hoaas, veileder samtidsdans fordypning. 

Sett dere tilbake med nytraktet kaffe og nyt forestillingen våres hjemmefra.

Del 1 

 "Destination" av Ingrid Berland Langedal

Hvordan blir vi den vi er, og hvordan blir vi den vi har lyst til å bli? Hvordan forholder vi oss til motstand? Har vi det lettere eller vanskeligere enn de generasjonene før oss? Følger vi våre drømmer, eller drømmene til de rundt oss? 

"Imens vi venter" av Torstein Tysse Sætervik 

I «Imens vi venter» utforsker danserne begrepet tid. Noen ting får man fort svar på, andre ting venter man lenger på, og noen ting får man kanskje aldri svar på. Samfunnet er i stadig utvikling og det man ikke fikk svar på før, kan være et søkeklikk unna nå. Likevel kan man sitte med mange av de samme spørsmålene i dag som forfedrene gjorde før. Det finnes mange måter å gi eller motta svar på, og det er individuelt hvilke svar man leter etter og hvilke svar man vil ta innover seg. Danserne utforsker både det å ikke vite, men òg det å vente på noe. De tar også for seg ulike måter å kommunisere på. Hvilke svar vil danserne gi deg?

Del 2 

"Vi danser sammen"  av Nora Amundsen

Denne koreografien handler om det positive med teknologi og hvordan vi nå i denne tiden fortsatt kan danse sammen via internett. Og hvordan vi kan bruke teknologi til å skape en dansevideo selv om vi er langt unna hverandre.

"Blue Light" av Ingibjörg Ester Árnadóttir

En dans om hvordan blålyset i telefonen påvirker oss mennesker. Når du legger deg for å sove, også får du det ikke til, fordi blålyset gjør at du fortsetter og fortsetter å se på «bare en video til».

"Tatt av teknologien" av Jacob Immanuel Gogstad og Krystian Wysocki

Alle bruker teknologi i hverdagen, mange er så fikserte på mobiler, pc, og duppeditter at man skulle tro vi er hypnotiserte. Der er temaet som blir framstilt i "Tatt av teknologien"

Del 3

"Akku" av Gard Lervang

Hva er det som gjør deg tilfredsstilt? ¨Akku¨ er bygget på spenning og løslatelse, og forsker på akkurat dette.

"Komfortabel?" av Emma Løvseth

Koreografien utforsker hva som er ubehagelig for oss, både fysisk, mentalt og hvordan dette kan se ut. "Komfortabel?" er inspirert av "oddly satisfying" videoer, som til tross for navnet ofte er lite tilfredsstillende å se på.

"Mezzo Tingle" av Kristina Høydal

Dansefilmen Mezzo Tingle tar for seg dei ulike handlingane ein ser og høyrer i ASMR gjennom dans, lyd og media. Kva er tilfredsstillande? Korleis påverkar dette oss innvendig og utvendig?

Kreditter

Prosjektledere: Anne Marthe Melberg og Julie Mjønes

Koreografer: Ingrid Berland Langedal, Torstein Tysse Sætevik, Nora Amundsen, Jacob Immanuel Gogstad, Krystian Wysocki, Ingibjörg Ester Árnadóttir, Gard Elias Lervang, Emma Løvseth, Kristina Høydal

Dansere: Stine Thorkildsen, Krystian Wysocki, Jacob Immanuel Gogstad, Hedda Mathilde Dullum, Eirin Rogdaberg Skimmeli, Caroline Hjort, Ingibjörg Ester Árnadóttir, Nora Amundsen, Astri Fretland Arnesen, Torstein Tysse Sætervik, Emma Marhaug Wilmann, Rubi Felina Myhre, Kira Rygh Mæland, Maria Skancke, Ingrid Berland Langedal, Kristina Høydal, Nancy Kotchanant Børstad, Julie Aasebø, Thea Evenstad, Olivia Dahl Lade, Anne Marthe Melberg, Zara Rebecka Jensen Sandlie, Gard Elias Lervang, Emma Løvseth, Julie Mjønes

Klipp: Finn Gross-Maurer, Lise Fossum, Kolbeinn Magni Björnsson, Lasse Bø Westrum

Klipp intro/outro: Michael Mo

Musikk: Blau Kick av Kollektiv Turmstrasse, Music for 18 musicians av Steve Reich, Steve Reich Ensemble, Spike on a Bike av Sarah Jane Summers, Tundra av Erlend Apneseth Trio, Berk Jam av Jobi, 34 Ghost IV - Nine Inch Nails, Dt64 av Mougai, Kai Tracid, Pearl av Björk, Satisfaction av Benny Benassi ft. The Biz

Veiledere: Kristine Melby og Kari Hoaas

Høyskolen Kristiania, School of Arts, Design, and Media, Institutt Norges Dansehøyskole 2020