Jakob Vasbotten og Julie Tveteraas.
Leder Jakob Vasbotten går 2. året kreativ markedskommunikasjon, han er positiv til digital løsning for Gullkalven. Her sammen med nestleder Julie Tveteraas, som går 1. året art direction.

Gullkalven, studentenes svar på Gullblyanten, er den største studentkonkurransen innen kreativ kommunikasjon. Siden 1990 har konkurransen blitt arrangert av studenter ved Høyskolen Kristiania (tidligere Westerdals). I år var det duket for 30-årsjubileum, men som følge av et Norge i unntakstilstand måtte arrangørene finne alternative løsninger.

Leder for gullkalven, Jakob Vasbotten, forteller at de startet planleggingen som vanlig i slutten av 2019, men i løpet av vinteren ble det nødvendig å gjøre store endringer. Resultatet blir et heldigitalt arrangement.

– Det var aldri noe alternativ å avlyse, sier Jakob.

Jobber du med et kreativt prosjekt? Send inn ditt bidrag til info@gullkalven.no

Ikke uten utfordringer

Situasjonen kom ikke uten problemer for arrangørene av Gullkalven. Spesielt utfordrende var det å miste flere av sponsorene som følge av krisen. I tillegg måtte brief-eventet de tidligere har hatt avlyses.

– Vi måtte legge om alle planene da utelivet ble stengt ned.

Det er en fin erfaring å gjøre noe annerledes.

Jakob trekker frem eventsjef Maiken Kolberg som en viktig støttespiller. 

– Maiken har fått mye av ansvaret med å organisere livestreamen, og har gjort en helt fantastisk jobb. Mye på grunn av henne nærmer vi oss et solid digitalt arrangement.

Flere positive sider ved å gå digitalt

Jakob forteller at de raskt så muligheten til å arrangere Gullkalven digitalt, og ser på det som en fin erfaring til å gjøre noe annerledes. Arrangementet kommer til å gjennomføres på livestream over sosiale medier, samt at de vil legge ut vinnerbidragene.

Det er mulig å sitte et helt annet sted i landet og vinne over livestream.

– Vi har allerede fått en hel del bidrag. Det virker som om folk er fornøyde med at de kan sitte hjemme og jobbe, sier Jakob.

Jakob trekker frem at selv om Gullkalven arrangeres av Høyskolen Kristiania er det ikke en skolespesifikk konkurranse. Studenter fra hele Norge kan delta, og det du leverer kan like gjerne være resultatet av en hobby.

Se oversikt over alle kategoriene! gullkalven.no

– Vi tar i mot bidrag fra hele Norge, spesielt nå som arrangementet blir heldigitalt. Det er mulig å sitte et helt annet sted i landet og vinne over livestream, sier Jakob.