Bilde av africanchild
Foto: Kristoffer Grindheim.

– Det er alltid litt skummelt å slippe musikk, og hvert fall nå som jeg gjør det på norsk i tillegg, forteller Andreas Hansen, kjent under artistnavnet africanchild.

Med i EP-en "himmelen" finner man låter som "hjem te deg" med Lil Halima, "bli igjen" og "ærlig". Andreas beskriver EP-en som et emosjonelt og urbant RnB-prosjekt hvor han ønsker å ta lytteren med på en reise gjennom hans historier og fortellinger.

Flere av låtene har allerede blitt listet hos NRK og lagt til i store spillelister som "Ny Norsk Rap" hos Apple Music, "Følsomme spillere" hos Tidal og i lista "Flammer" på Spotify.

Å være artist i en annerledes tid

Den første singelen til africanchild gikk rett til topps på Spotifys "Norway Viral 50"-liste, og han varmet opp for Enrique Iglesias i Telenor Arena for over 20 000 mennesker kort tid etter dette. Han har turnert Norge på langs og tvers, blant annet med VG-lista i 2018, samt med artister som Adelen og Sei Selina. Han har også turnert både i Norge og Europa sammen med Lil Halima, hvor han har hatt roller som musiker, arrangør og produsent. Nå kjenner Andreas Hansen på en annerledes artisttilværelse.

– Akkurat nå er vi i en merkelig tid. Alle gigsene jeg har hatt i kalenderen den siste tiden har blitt kansellert, både med mitt eget artistprosjekt og det jeg har planlagt sammen med andre.

I en annerledes artisttilværelse må man tenke annerledes. Være kreativ.

– Siden det er vanskelig å planlegge livespillinger fremover, har jeg prøvd å spille inn live-opptak i studio i stedet. Jeg tenker å dele dette på plattformene mine fremover, og håper det kan slå an, forteller han optimistisk.

Har drevet med musikk så lenge han kan huske

For africanchild var det en selvfølge at han skulle inn i musikkbransjen.

– Jeg kommer fra en musikalsk familie, der alle driver med musikk i større eller mindre grad. Jeg har drevet med musikk selv så lenge jeg kan huske, og det har egentlig aldri vært noe alternativ å drive med noe annet, forteller han.

Jeg anbefaler ingen denne bransjen med mindre de er helt sikre på at det er dette de vil.

Som 16-åring begynte han å skrive og produsere låter seriøst, og skjønte at det uten tvil var dette han ville gjøre. Han satset og nå, seks år senere, er han godt i gang med en solid artistkarriere.

Finnes ingen fetere jobb

Andreas Hansen hadde tidligere erfaring fra en annen skole, men ønsket å fullføre en bachelorgrad. Etter en søkerunde på nett fant han ut at Høyskolen Kristiania tilbudte bachelor i låtskriving og produksjon, et studium som var nøyaktig det han så etter.

– Jeg søkte, og havnet i en heftig klasse.

Andreas forteller at det beste med studiet er nettverket man skaper.

– Jeg har blitt kjent med folk jeg vet jeg kommer til å jobbe med etter endt studium, og det er alt i denne bransjen.

Det finnes ingen fetere jobb, og jeg ville aldri vært foruten den.

Han har klare råd når det gjelder andre som vurderer å gå i samme retning.

– Jeg anbefaler ingen denne bransjen med mindre de er helt sikre på at det er dette de vil. Det er beinhardt, det er det mange som kjenner spesielt på nå i disse tider. Men når det er sagt finnes det i mine øyne ingen fetere jobb, og jeg ville aldri vært foruten den, avslutter han.

Bilde fra studio av låtskriving og produksjon

Låtskriving og produksjon

Vi tilbyr den eneste treårige kunstfaglige profesjonsutdanningen innen låtskriving og musikkproduksjon. Med denne utdanningen vil du ha alle forutsetninger for å bli en del av musikkbransjens fremtid.