Henrik Søberg og Ingeborg Unnerud studerer Music Business på Fagskolen Kristiania.
– Ved å jobbe frivillig får man knytte nettverk og vist hva man kan. Dette tror jeg gjør det mye lettere å få en fot innenfor bransjen, sier Ingeborg Unnerud, som studerer Music Business på Fagskolen Kristiania. Hun og medstudent, Henrik Søberg, jobbet som frivillig under årets by:Larm.Foto: Julia Spjøtvold
Henrik Søberg og Ingeborg Unnerud studerer Music Business på Fagskolen Kristiania. De sitter i klasserommet og jobber.
– Jeg ønsket å få faglig påfyll og bygge på den kompetansen jeg hadde skaffet meg på egenhånd. Da jeg kom over Music Business på Fagskolen Kristiania, var det ingen tvil om at dette var utdanningen for meg, sier student på Music Business, Henrik Søberg.Foto: Julia Spjøtvold

– Det var sykt gøy å jobbe på by:Larm! Jeg fungerte som et bindeledd mellom artistene og Rockefeller. Jeg hadde kontakt med managementet og informerte dem om når artistene måtte møte til lydsjekk, tok dem imot og sørget for at de ble godt ivaretatt. Jeg skulle ønske jeg kunne drive med dette hver eneste dag, sier Ingeborg Unnerud om jobben som artistvert under årets by:Larm.

Hun og Henrik Søberg var to av studentene på Music Business som tok oppfordringen fra fagansvarlig Scott Baker-Marflitt om å søke jobb som frivillig på festivalen.

– Denne jobben forberedte meg på hva jeg kommer til å møte etter endt studium. Ved å jobbe frivillig får man knytte nettverk og vist hva man kan. Dette tror jeg gjør det mye lettere å få en fot innenfor bransjen, sier Ingeborg.

Å søke meg til Music business er den beste avgjørelsen jeg har tatt i mitt liv.

Knyttet verdifulle bransjekontakter

By:Larm har etablert seg som den viktigste møteplassen for den nordiske musikkbransjen. Hvert år samles tusenvis av delegater og musikkinteresserte i Oslo for å oppdage nye stjerneskudd, få faglig påfyll og knytte kontakter. Dette er stedet å være for alle som ønsker seg en karriere i musikkbransjen. Henrik landet en stilling på festivalsentralen, som han beskriver som festivalens knutepunkt.

 – I denne rollen gjorde jeg alt fra administrativt arbeid, til å løpe rundt og dele ut delegatpass. Jeg ble kjent med masse folk og fikk innsyn i Norges viktigste bransjemøteplass. Det var veldig fint å få knytte kontakt med folk jeg forhåpentligvis kommer til å jobbe sammen med i fremtiden. Det er utrolig inspirerende å jobbe sammen med folk som elsker det de driver med, forteller Henrik.

Music Business er unikt i Norge

Henrik har drevet med musikk i flere år. Da han bodde i New York startet han bandet «Lazy Queen», som for tiden er aktuell med en ny musikkvideo. Da han flyttet hjem til Norge fikk han tilbud om å være manager for bandene Windings og Sauropod, og fikk ansvar for blant annet promotering, booking og utgivelser. Han skjønte raskt at dette var noe han ønsket å gjøre på heltid.

Alle kan studere Music Business! Er man en kreativ sjel som liker en hektisk hverdag, så er dette studiet for deg.

– Jeg ønsket å få faglig påfyll og bygge på den kompetansen jeg hadde skaffet meg på egenhånd. Da jeg kom over Music Business på Fagskolen Kristiania, var det ingen tvil om at dette var utdanningen for meg. Studiet er unikt i Norge, og det finnes ingen andre skoler som tilbyr et slikt studium, forteller Henrik. 

Man trenger ikke nødvendigvis å ha drevet med musikk for å studere Music Business. Det viktigste er at man har en interesse for faget mener Henrik.

– Alle kan studere Music Business! Er man en kreativ sjel som liker en hektisk hverdag, så er dette studiet for deg. En annen grunn til å søke seg til fagskolen er Scott, vår fagansvarlig. Han har lang fartstid i bransjen, og deler gladelig kunnskapen sin videre med oss. 

Dette er Ingeborg enig i. Hun fikk øynene opp for Music Business da hun tilfeldigvis møtte Scott på Åpen dag, som introduserte henne til studiet.

– Å søke meg til Music business er den beste avgjørelsen jeg har tatt i mitt liv, avslutter hun.

En trommeslager sitter med en trommestikke i den ene hånden og duct tape i den andre.

Ønsker du en karriere i musikkbransjen?

På Music Business får du starte ditt eget plateselskap, med veiledning fra noen av de fremste aktørene i norsk musikkbransje. Gjør interessen din for musikk om til en yrkesvei. Les mer og søk nå!
Les mer om hva du lærer på Music Business her!