Audun Molde
– Når vi en dag er ute av denne krisen, og kulturlivet kommer i gang igjen, er det er ikke sikkert at alt vil fortsette akkurat slik som det var. Derfor er det også viktig å bygge kunnskap som vi kan ta med og bruke til noe konstruktivt etterpå, sier Molde.Foto: Karl Braanaas – Budstikka

– Vi opplever en ekstrem situasjon som ingen kunne forestille seg. Og det skjer på virkelig. Det er viktig å få dokumentert erfaringene, konsekvensene, økonomien, forbrukermønstrene, og kreativiteten i alt som skjer nå, mens vi er midt oppe i det. Det er viktig å gjøre det for hele verdikjeden i musikkbransjen, sier studieprogramleder for bachelor i populærmusikk hos oss til Music Norway.

Når Molde ikke er på Høyskolen Kristiania jobber han på BI. Denne kartleggingen vil gjennomføres av BI:CCI (Center for Creative Industries) og i samarbeid med professor Anne-Britt Gran.

– Når vi en dag er ute av denne krisen, og kulturlivet kommer i gang igjen, er det er ikke sikkert at alt vil fortsette akkurat slik som det var. Derfor er det også viktig å bygge kunnskap som vi kan ta med og bruke til noe konstruktivt etterpå, sier Molde.

Når vi en dag er ute av denne krisen, og kulturlivet kommer i gang igjen, er det er ikke sikkert at alt vil fortsette akkurat slik som det var.

 Kultursektoren rammes hardt

Særlig livedelen av kultursektoren rammes nå hardt økonomisk. Kartleggingen skal ta for seg både utøvere og selskaper. Dette inkluderer artister, låtskrivere, produsenter, musikere og komponister, samt arrangører, management, bookingagenter, plateselskaper, forlag og tekniske leverandører – for å nevne noen. 

Det er snakk om direkte økonomiske tap, og konsekvensene av disse, for enkeltpersoner og selskaper. Dette kan være oppsigelser, avlysninger, permitteringer, konkurser, og langsiktig svekket konkurranseposisjon som følge av økte finanskostnader.

Undersøkelsen skal sikre at det er én vei inn for aktørene til å melde sine behov, og danne et grunnlag for utviklingen av en krisepakke for hele bransjen. Resultatene fra kartleggingen med anbefalinger fra MIR vil videreformidles til politiske myndigheter så raskt det lar seg gjøre.

Hør norsk musikk

På Instagram skriver @audunmolde at ingen vet hvor lenge kulturlivet vil være i pausemodus, eller hva konsekvensene blir. Men at vi er heldige som bor i Norge, hvor tillit og solidaritet er viktig kapital:

«Vi må ta vare på hverandre samtidig som vi isolerer oss. Følg myndighetenes råd, hold dere hjemme, hold avstand, hold kontakt med venner og familie, vær vennlige, vask hendene, les en bok, gå tur, smil til noen, tenk ut en ny idé, gjør noe nytt som du ikke har hatt tid til før. Hold hodet kaldt og hjertet varmt, og strøm masse norsk musikk! Stay safe.» 

Hold hodet kaldt og hjertet varmt, og strøm masse norsk musikk! Stay safe.

Digital kultur er viktigere noen gang når konserter ikke kan holdes på tradisjonelt vis. Kampanjer som #hørnorsk står sentralt i arbeidet med å støtte opp under norsk musikk i disse dager. Støtt gjerne våre studenter ved å sjekke ut spillelista «This is Høyskolen Kristiania» på Spotify med musikk av våre dyktige studenter.