Man med mobiltelefon smiler til kamera.
Velg nettstudier tilpasset deg – fra Kristiania!Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

I en travel hverdag kan det være vanskelig å få tid til alt. Har du andre forpliktelser, tenker du kanskje at drømmen om å ta en ny utdannelse eller bygge på den du allerede har blir vanskelig å realisere, men slik trenger det ikke være. I alle fall ikke hvis du studerer på nett. 

Her er ni gode grunner til å velge nettstudier:

1. Du kan studere hvor du vil

Det er ikke alltid det passer å flytte på seg for å studere. De fleste studiesteder er å finne i de større byene, men det å pakke sakene å flytte fra hjemstedet kan være et stort skritt for mange. Kanskje har du barn som går på skole der dere bor, eller du føler deg rett og slett ikke klar til å flytte hjemmefra og kaste deg inn i studenttilværelsen? Eller kanskje drømmer du om å bo et år i et annet land, og tenker at dette ville være perfekt å kombinere med studier. Da passer det helt ypperlig med nettstudier. Når du studerer på nett, kan du nemlig studere akkurat der du vil. Det eneste du trenger er nettilgang. 

2. Du kan studere når du vil

Hvis du studerer på campus, har du gjerne faste oppmøtetider. Det er som oftest forelesninger på formiddagen, noe som kan gjøre det vanskelig å kombinere studiene med for eksempel jobb og familieliv. 

Forelesningene til nettstudiene våre blir tatt opp i profesjonelle videostudioer, slik at du kan se dem akkurat når du vil. Du kan også se dem flere ganger slik at du har muligheten til å repetere stoffet.


Men hva om du ønsker å følge et fast opplegg der du faktisk møter til timer? Selvfølgelig tilbyr Kristiania det også – sjekk ut vårt fagskoletilbud på nett her!

3. Like bra som stedbaserte studier

Visste du at kvaliteten på nettstudiene til Kristiania er akkurat like høy som på studier du gjennomfører på campus? Det faglige innholdet er det samme, og det forventes like mye av deg som student. Det å komme til en potensiell arbeidsgiver med et vitnemål fra nettstudier er derfor akkurat like verdifullt som et hvilket som helst annet vitnemål. Foreleserne er som regel de samme, og vitnemålet ser likt ut.

Visste du forresten at enkelte av de nettbaserte årsstudiene våre tilsvarer førsteåret på stedbaserte studier? Du kan for eksempel gå videre fra årsstudium i informasjonsteknologi til flere bachelorgrader i IT, og årsstudium i grunnmedisin kvalifiserer til opptak på andre året i bachelor i biomedisin. 

4. Du kan spare penger

Selv om du må betale en studieavgift for nettstudiet ditt, vil du i mange tilfeller komme billigere unna med denne formen for studier enn stedfaste studier. Du slipper å leie deg et sted å bo på studiestedet, og du har større muligheter til å jobbe ved siden av studiene. 

I svært mange tilfeller kan du også søke om støtte fra Lånekassen, og deler av lånet kan ofte omgjøres til stipend hvis du fullfører studiet.

Mann jobber med PC fra en benk i en bakgård.
Med hundrevis av emner og grader å velge imellom, er sjansene store for at Kristiania har rett utdanning for deg.Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

5. Mye å velge i

Hvis du skal velge studier kun basert på hva som tilbys i den byen som ligger nærmest deg, kan valgmulighetene bli litt begrenset. Velger du nettstudier ved Kristiania kan du i dag velge mellom 266 nettstudier – både enkeltemner, fagskoleutdanninger, bachelor- og masterutdanninger.  Du kan velge mellom en rekke forskjellige fagområder, så sjansen er stor for at du finner noe som passer for akkurat deg. 

6. Du kan bli en del av et fellesskap

Kvinne jobber med PC.
Grunn nr. 7: Se forelesninger om igjen med videopoptak!Foto: Kristiania/Haakon Dueland

Som nettstudent møter du ikke medstudentene dine fysisk hver gang dere har forelesning, men det betyr ikke at du ikke er en del av et fellesskap. Også som nettstudent får du muligheten til å jobbe i grupper med andre studenter og utveksle kunnskap og erfaring. Akkurat som ved stedfaste studier er det litt opp til deg hvor mye du vil ha å gjøre med de andre studentene. 

7. Du får god oppfølging og raske tilbakemeldinger

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Spør en student her!

Det å studere på nett kan i mange tilfeller kreve litt mer selvdisiplin enn studier med faste oppmøtetider. Likevel er du på ingen måte alene selv om du studerer på nett! Alle emnene ledes av dyktige forelesere som følger deg tett opp gjennom hele studieløpet.

På bachelor- og masternivå får du også en egen veileder du kan kontakte dersom du har spørsmål og som kan hjelpe deg hvis du står fast.

På bachelor- og masternivå får du også en egen veileder du kan kontakte dersom du har spørsmål og som kan hjelpe deg hvis du står fast. Underveis får du oppgaver som skal løses, og med tilbakemeldingene fra disse er du godt forberedt til eksamen.

8. Du har alltid tilgang til studiemateriellet

Når du har fått plass på et studium hos oss, får du tilgang til læringsplattformen Canvas. Her inne finner du oppgaver, forelesninger, informasjon fra skolen og mye mer. Det betyr at du har tilgang til alt studiemateriell hele tiden, noe som er utrolig praktisk hvis du plutselig har litt tid til overs og vil repetere den siste forelesningen.

9. Studer i ditt eget tempo

Noen ganger passer det ikke så godt å fullføre en grad eller et emne på normert tid. Kanskje har du ikke tid til å gjennomføre studiet på heltid og trenger litt ekstra tid, eller kanskje du tvert imot syns det går helt greit å gjennomføre på kortere tid. 

Som nettstudent på bachelor- og masternivå har du frihet til å tilpasse tempoet slik at det passer inn i din hverdag. Når du melder deg på et emne, har du tilgang til studiemateriellet i 18 måneder, og du velger selv når du skal melde deg opp til eksamen. Fleksibelt og praktisk! Og skulle du mot formodning bli syk og trenger utsettelse, trenger du som regel bare en legeerklæring for å utsette eksamen.

Nettstudier + Spør en student Content card IMG

  • Bildelenke til side om nettstudier.

    Vil du også studere på nett?

    Kristiania har studier med både fleksibel og fast oppstart – som passer deg og ditt liv.
    Les mer
  • Bildelenke til bookingside for studieveiledning.

    Spørsmål om nettstudier?

    Interessert i våre studier og lyst til å snakke med noen hos oss? Bestill gjerne en veiledningssamtale! Samtalen er helt gratis og uforpliktende.
    Les mer