Bandet NAVIAN er klare for by:Larm.
Bandet NAVIAN er klare for by:Larm.Foto: Camilla Storvollen

Martin Stenstad Selen (gitar), Ola Dønnem (trommer) og Alex Espeseth (bass) er i innspurten på bachelorgraden i populærmusikk. I tillegg til studier må de bruke tid på å forberede seg til det som skal skje på by:Larm. Der skal de spille låtene sine, med Norges musikkbransje som publikum. Vi tok en prat med trioen før en av bandøvingene på Fjerdingen. 

Dere er blant 22 unge lovende artister som er valgt ut til å spille på by:Larm. Hvordan føltes det å få stjerneskudd-status fra en såpass anerkjent festival?

– Det er fett! Det føles godt å få bekreftelse om at man er på vei i riktig retning med musikken, også det å få anerkjennelse av en såpas profilert musikkfestival.

Som en del av opplegget er dere nominert til NOPA-stipendet som deles ut under by:Larm. Hva skal dere bruke de 40 000 kronene på, om dere vinner?

– De hadde vi brukt på å dra til England for å spille inn plate.

Hvordan og når startet NAVIAN? Var det en slags drøm som ble virkelighet?

– Vi startet i mars 2019. Det var som et slags ønskeprosjekt da vi alle spiller mye for andre, men ikke hadde noe eget som vi selv hadde eierskap til.

Hvilken sjanger befinner NAVIAN seg i?

– Vi ser på oss selv som et instrumentalt progrockband, som har elementer fra dagens popmusikk, som toplines og selve produksjonen. 

Foto av tre bandmedlemmer, to på gitar og en på trommer.

Dere hadde nylig release-konsert for EPen «Reset». Hvordan gikk det?

– Det gikk over all forventning. Vi solgte ut og publikum sang med – på instrumentalmusikk! Det var utrolig kult å oppleve på vår første konsert.

Hva ligger bak tittelen «Reset»?

– Tittelen kommer fra artworken til EP-en som ble laget før tittelen kom til. Det er noe som er litt fint med instrumentalmusikk.

Hva er ambisjonen? Å leve av musikken?

– Vi har en ganske aggressiv plan fremover, som innebærer å spille inn vårt første album, og komme ut og spille musikken vår for flest mulig folk. 

Er dere klare for by:Larm?

– Vi er så (unnskyld mamma) j****g klare! Med mye planlegging og øving har vi aldri følt oss så forberedte til noen konsert som vi føler oss til by:Larm.

Skjer det noe annet spennende i nærmeste fremtid?

– Ja, vi skal slippe en singel 21. Februar. Den heter Blank Space, og det ser vi veldig frem til!

Hør musikken til NAVIAN på Spotify: