Foto av Thomas Hartmann med mørk bakgrunn.

Ordet "spill" kan fort kan få deg til å tro at en Bachelor i spillprogrammering kun utdanner deg til spillbransjen. Sannheten er at det er en av de mest allsidige programmeringsutdanningene du kan ta. 

Thomas (28) er beviset på dette.

Han kastet seg engasjert inn i studiene da han startet på Høyskolen Kristiania for tre år siden. I dag jobber han som Cloud Developer i IT-giganten Intility i Oslo. 

Jobben hans går ikke ut på å designe og programmere fete dataspill (selv om han fint kan gjøre det også).

I stedet lager han digital infrastruktur i "skyen" som gjør arbeidsflyten enklere for kollegaene i selskapet.

Jeg hadde ingen erfaring med koding før jeg begynte på dette studiet.

Hadde aldri kodet en eneste linje

Det er fort gjort å tenke at programmering kun er for spesielt interesserte, og at man må ha en viss bakgrunn for å kunne starte på en IT-utdanning.

For Thomas var derimot koding noe helt nytt.

Han hadde allerede en bachelor i musikk fra England og begynte som gruppeinstruktør i fitness mens han studerte – ganske forskjellig fra det stereotypiske bildet av en koder. Han lærte derimot raskt at koding er noe for alle.

– Jeg hadde ingen erfaring med koding før jeg begynte på dette studiet – jeg hadde aldri programmert en eneste linje, forteller han. 

Siden han alltid har vært glad i spill, følte han at studiet var en spennende yrkesvei å gå. Samtidig ville han ha flere valgmuligheter i arbeidslivet.  

Foto av Thomas med kaffekopp i hånden.
Thomas Hartmann har kommet godt inn i miljøet hos Intility AS etter at han ble ferdig med studiene. Foto: Høyskolen Kristiania

– Spillprogrammering er kult, men samtidig er det så mye annet innen programmering som jeg har lyst til å gjøre, sier han og fortsetter: 

– Spillprogrammering gir deg et bredere og kanskje bedre fundament å bygge karrieren din på ettersom du lærer flere språk enn med vanlig programmering. Med denne graden har du muligheten til å gå inn i hva enn som har med programmering å gjøre. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Stor etterspørsel etter kodere

Thomas har valgt en trygg fremtid. 1 av 4 IT-jobber kommer nemlig til å stå ubesatt i 2030, skriver Teknisk ukeblad

De refererer til en rapport laget av Samfunnsøkonomisk analyse og Damvad. Der kommer det frem at behovet for dyktig IT-personell vil fortsette å vokse i årene fremover. Tallene snakker for seg selv. 

I 2000 ble 17 000 ansatt i IT-jobber i Norge, og i 2010 var tallet 31 000.

I 2020 er tallet forventet å nå 42 500 ansettelser.   

Interessert i dette studiet?

Derfor satser Høyskolen Kristiania på teknologifag. Hos oss får du en utdanning hvor du jobber med de samme verktøyene som brukes i bransjen, og du vil være tett på arbeidslivet gjennom hele studieløpet. 

Slik blir du klar for hverdagen som venter når du er ferdig å studere, slik Thomas nå er.

Han er heller ikke i tvil om at han valgte riktig:

– Programmering er lurt, det er smart og det er alltid nyttig. 

Teknologi og innovasjon + veiledning double content card