Portrettfoto av mann på en innendørs gangbro.

Jonas Han-Arsa (23) er ikke fremmed for arbeidslivet. Han er allerede utdannet kokk og har jobbet i fiskeavdelingen på Meny i flere år. Der var han blant annet ansvarlig for innkjøp, logistikk og forhandlinger med leverandører, noe som vekket interessen hans for innkjøpsledelse.

– Alle organisasjoner driver med innkjøp og anskaffelser, enten det gjelder innkjøp av klær, bildeler, fisk eller politibiler, forteller Jonas. 

Muligheten til å jobbe innenfor mange forskjellige bransjer gjorde at ønsket om å studere faget tok overhånd, men for Jonas var det viktigste at han var sikret jobb etter endt utdanning.

Valget endte derfor på en Bachelor i strategisk innkjøpsledelse

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Mangel på arbeidskraft

Det er stor etterspørsel etter folk som kan innkjøp, noe Jonas også påpeker: 

– For tiden utlyses det mange ledige stillinger som eksempelvis kategoriansvarlig eller logistikkoordinator på finn.no, forteller han. 

I skrivende stund er det over 350 ledige stillinger om man søker på ordet "innkjøp", og ønsket om kandidater med spisskompetanse virker å være høyt. 

På bakgrunn av dette lanserte Kristiania Bachelor i strategisk innkjøpsledelse i 2017. Jonas er en av mange som kan se frem til flere jobbmuligheter når de fullfører denne utdanningen. 

Han mener at studiet klargjør studentene for arbeidslivet, og særlig muligheten til praksis i fjerde semester og tette bånd mellom Kristiania og næringslivet er noe han trekker frem som det beste med studiet.

Studenter på Høyskolen Kristiania står i et av fellesarealene og poserer for kamera.

Bestemt deg? Søk studieplass!

Eneste institusjon som tilbyr strategisk innkjøpsledelse

Kristiania legger vekt på at klassene skal være små slik at læringsutbyttet blir størst mulig for hver enkelt student.

Studentene vil få en utdanning som samarbeider tett med bransjen slik at de er klare for arbeidslivet som venter fra første arbeidsdag.

Som eneste utdanningsinstitusjon i Norge som tilbyr Bachelor i strategisk innkjøpsledelse tilrettelegges det for at studentene skal være ettertraktede kandidater på arbeidsmarkedet når de har fullført utdanningen. 

Interessert i dette studiet?

I tillegg til det faglige er Jonas svært fornøyd med det sosiale miljøet på skolen: 

– Det er svært positivt med en liten klasse da det blir et trygt miljø og det er rom for å stille spørsmål og diskutere. En liten klasse skaper også en nærhet til foreleserne, og de er flinke til å komme med aktuelle og relevante eksempler fra arbeidslivet i forelesninger, forteller han. 

I 2018 anskaffet offentlige innkjøpere varer og tjenester for mer enn 500 milliarder kroner her til lands, og det finnes også store muligheter internasjonalt med en bachelor i strategisk innkjøpsledelse. 

Innkjøpsledelse passer for alle

I tillegg har studentene på innkjøpsledelse startet sin egen linjeforening hvor Jonas fungerer som økonomi- og fagansvarlig. 

– Foreningen jobber for å få inn blant annet gjesteforelesere og det jobbes etter hva slags interesser de ulike studentene har og hva man har lyst til å lære mer om. I tillegg jobber foreningen for å få til noe sosialt blant studentene på tvers av årskull. Blant annet hadde de nylig et samlet julebord for studentene i første-, andre- og tredjeklasse, sier Jonas. 

Han mener også strategisk innkjøpsledelse er noe som passer for alle: 

– Med denne utdanningen kan du jobbe i flere ulike bransjer, og den passer for alle – uansett om du er utadvendt og liker å prate foran forsamlinger eller foretrekker å være mer for deg selv på et kontor, avslutter Jonas. 

Foto av mannlig student og foreleser som snakker sammen.

Bachelor i strategisk innkjøpsledelse

Bli del av et unikt studiemiljø og utdann deg til en spennende bransje rik på muligheter! Du kan sende inn søknaden din allerede i dag.
Les mer og søk her