Person med teknologiske briller justerer plasseringen av brillene og studerer gjenstand utenfor rammen.

Teknologi og kode er overalt – i mobilen, i mikrobølgeovnen, i heisen – til og med i kaffemaskinen din. 

På kort tid har teknologi og automatisering blitt en stor del av hverdagen vår, og kodespråket har blitt enormt populært de siste årene, uavhengig om man jobber med hardware eller software.

Før var det slik at dette språket kun var for spesielt interesserte, men slik er det ikke lenger. 

Nå er kode noe alle burde lære seg for å holde seg relevant for fremtidens arbeidsmarked, og derfor satser Høyskolen Kristiania sterkt på teknologifag. 

En hånd holder frem et datakomponent.
Interessert i teknologi? Se alle våre teknologistudier!

Etterspurt i alle bransjer

I følge britiske The Guardian er kode noe som vil bli nødvendig for alle å lære seg i årene fremover. Det er "fremtidens språk" og vil eksistere i så godt som alle bransjer, noe som gjør forståelsen for faget svært viktig. 

Et godt eksempel er helsesektoren, et område hvor vi vil se en enorm digitalisering i årene som kommer.

IKT Norge mener at teknologi vil "bli den viktigste enkeltfaktoren for å oppnå et kunnskapsbasert integrert helsevesen, en opplyst pasient og kvalitet i alle deler av helsetjenesten."

For å oppnå et slikt mål trenger man flere dyktige programmerere med på laget, og de er etterspurt. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Utdannet dyktige teknologer i flere tiår

På Høyskolen Kristiania har vi over 50 års erfaring med å utdanne  teknologer, og vi befinner oss i en spennende tid hvor etterspørselen etter kandidater med teknologikompetanse øker.

Og det øker raskt. 

For at du skal bli best mulig forberedt på den spennende hverdagen som venter etter studiene, tilbyr vi derfor en praktisk rettet utdanning hvor du benytter deg av de samme verktøyene som finnes ute i bransjen. 

Samtidig kan man på bachelor-nivå også velge å studere vår såkalte "industri-bachelor" hvor man er i jobb samtidig som man studerer. 

På denne måten får du ettertraktet og verdifull arbeidserfaring – før du er ferdig utdannet. 

Vi tilbyr også flere spesialiseringer for kandidater som ønsker å lære seg teknologi, fra spillprogrammering, frontend og mobilutvikling, interaktivt design og Human-Computer Interaction. 

Og det er ikke nødvendig å kunne programmering før du søker: Flere av våre tidligere studenter hadde knapt sett en kode før de satte i gang med studiene sine. 

I dag jobber de i store teknologiselskaper over hele landet. 

Studenter snakker sammen i klasserom. Den ene studenten har snudd seg rundt og ser på medstudent som sitter på pulten sin med en laptop.

Ønsker du å ta del i fremtidens arbeidsmarked?

Fremtiden er nærmere enn du tror, og du kan bli en del av den! Høyskolen Kristiania tilbyr 8 bachelorgrader og 4 mastergrader innen teknologi.