Melanie Burford står på kne i trehytte med to kameraer foran seg, mens hun intervjuer en kvinne.
Melanie Burford har 30 års internasjonal erfaring som fotograf. Nå er hun faglærer for studentene på Digital innholdsproduksjon i Bergen.

Melanie begynte å jobbe som fotograf i «Ashburton Guardian» da hun var 19 år, hvor hun fikk pris som beste juniorfotograf. Senere flyttet hun til USA hvor hun ble en del av fotografteamet til «Dallas Morning News», som i 2006 vant Pulitzer-prisen for deres dekning av orkanen Katrina.

Det praktiske formatet til undervisningen på fagskolen lar studentene «brainstorme» historiestrategi i grupper og produsere innhold som kan brukes på mange plattformer i sosiale medier.

Hun er også hjernen bak flere prisbelønte fotoprosjekter, og har stått bak «National Geographic Photo Camps» i både Norge og India. All denne erfaringen tar Melanie nå med seg inn i undervisningen på fagskolen. Hun vet hva som skal til for å bli en god visuell historieforteller – noe studentene i Bergen drar stor nytte av.

– Det er fantastisk å observere studentene mestre film, foto, redigering og animasjon for å bringe idéene sine ut til et større publikum, sier Melanie.

HPPF2974.JPG
I løpet av sin karriere, har Melanie har hatt fotooppdrag over hele verden.

Fra toppuniversiteter i USA til fagskolen

Melanie har tidligere undervist ved flere prestisjeuniversiteter i USA, som Columbia University Graduate School of Journalism og Syracuse University i New York. Nå er hun en del av lærerstallen til fagskolen i Bergen – et valg hun ikke angrer på.

– Å undervise i Digital innholdsproduksjon er en utrolig spennende mulighet for meg til å lære studentene på Fagskolen Kristiania om håndverket visuell historiefortelling, sier Melanie.

Ved siden av å undervise, jobber Melanie som filmskaper, produsent, redaktør og fotograf i produksjonsselskapet Silvereye Pictures i Bergen. Hun trekker frem fagskolens fokus på praktisk arbeid som et stort pluss ved studiet. Dette gir studentene trening i faget, og gjør dem klar til å ta steget ut i arbeidslivet etter endt utdanning.

– Det praktiske formatet til undervisningen på fagskolen lar studentene «brainstorme» historiestrategi i grupper og produsere innhold som kan brukes på mange plattformer i sosiale medier, avslutter Melanie.