Rikke Gregersen poserer på Høyskolen Kristiania Fjerdingen. Hun har langt hår og har på seg snekkerbukser.

– Jeg kunne egentlig ingenting om film da jeg startet på Westerdals, så det ble en bratt læringskurve. Spesielt på det tekniske, forteller Gregersen.

Hun ønsket å jobbe med historiefortelling og regi, men visste ikke før hun begynte på Westerdals at det var film hun ville skape. Nå har hun vært med på, og arbeider med flere filmproduksjoner.

Blant disse finner vi kortfilmen "De Hensynsløse" hvor Rikke Gregersen står som både manusforfatter og regissør. I høst klatret avgangsfilmen til topps i Student Academy Awards i Los Angeles.

Det er det du lager nå som skal få deg inn i bransjen.

Tar inspirasjon fra det visuelle

Rikke har bakgrunn fra teater og litteraturvitenskap. Da hun startet på film-utdanningen ved Westerdals forventet hun å ha mest å tilby i karakterutviklingen og historiefortellingen. Men i løpet av utdanningen smeltet historiene og den tekniske biten sammen. 

– Når jeg skaper film nå, ser jeg gjerne for meg en scene eller et bilde, og så skriver jeg historien ut i fra det, forteller Rikke. 

Rikke beskriver de tre årene som lærerike, med gode forelesere og et fantastisk klassemiljø. 

– Alt jeg kan om film har jeg lært her på skolen. Jeg har også lært veldig mye fra de andre i klassen. 

Surrealistisk opplevelse

– Å vinne en Oscar er selvfølgelig helt surrealistisk og absurd, det er ikke noe man forventer å oppleve i løpet av livet. Men det er veldig gøy å få en slik anerkjennelse for det man har gjort. 

På spørsmålet om hvilke tips Rikke Gregersen vil gi til nåværende og nye studenter sier hun at det viktigste er å skape noe.

– Når man har tre år på filmskole som man kan bruke på å produsere film, er det om å gjøre å produsere så mye som mulig. Det er det du lager nå som skal få deg inn i bransjen. Benytt anledningen til å lage det du synes er gøy, ikke det du tror andre vil se. Det er viktig å jobbe med det du brenner for.

Se hele intervjuet med Rikke Gregersen her: