Opptaksprøver er nødvendige og naturlige for denne typen studier, nettopp fordi vi leter etter kvaliteter som ikke alltid skinner igjennom i en portofolio, i et vitnemål eller i en søknadstekst.

Se alle opptaksprøvene Bachelor, fagskole og årsstudium

Vi forventer ikke at du er ferdig utviklet designer, skapende eller utøvende kunstner, men vi ser etter potensialet til å bli en som lykkes innen disse fagene.

Det er viktig å huske på at det finnes ikke kun én riktig besvarelse eller prøve og opptaksprøvene er ulike avhengig av studieprogram.

Vi ser etter din stemme, din motivasjon og ditt utviklingspotensial. Men du lurer kanskje på hva mer vi ser etter?

Vi ser etter deg som liker å kommunisere. Vi ser etter deg som viser deg selv i besvarelsene sine. Vi ser etter deg som synes det er gøy å løse oppgaver og som liker å dele tankene dine med andre.

For det er din kreativitet du skal leve av når du en dag er ferdig utdannet hos oss og skal ut i arbeidslivet.

Tips til oppgaveløsningen

Det finnes bare din besvarelse. Ikke gjør som mora di sier. Husk at dette er dine arbeider. Gjør det du vil. Ikke sensurer deg selv.

  • Finn et sted du liker å arbeide. Ingen klarer å jobbe godt i omgivelser som går en på nervene.
  • Det er lov å la seg inspirere. Fyll hodet ditt med ting du liker!
  • Stopp arbeidet mens du er i siget. Gjør du det vil det være mye lettere å begynne neste økt.
  • Ideer har det med å vokse når de deles med andre. Vis fram arbeidet ditt til noen du stoler på. Ta i mot innspill og ideer.
  • Husk å ta pauser. Ingen tenker klart med slitent hode.
  • Noen tror de er veldig gode på én ting, men har egentlig mange talenter. Bruk alle. Det er frigjørende å jobbe og tenke på tvers av grenser.
  • Husk at du ikke behøver å være håndverksmessig utlært. Du skal hit for å lære. Vi ser talenter i arbeidene til mennesker som ennå ikke er ferdig med utdannelsen.
Se alle opptaksprøvene Bachelor, fagskole og årsstudium

Selv om du føler at det du lagde ikke ble helt ferdig, eller at det du lagde kunne vært bedre, send inn. Vi vil se likevel! Og vi ser kanskje etter andre ting enn du tror.

Frister

For Bachelor i dans med pedagogikk og Bachelor i musikkteater er søknadsfristen 15. februar. For øvrige studier er fristen 15. april.