Hvorfor velge Interiørdesign og romarkitektur?

Fordi vi jobber veldig praktisk. Vi etterstreber å knytte flest mulig oppgaver til bransjen, slik at alle prosjekter er relevante og direkte knyttet til virkeligheten der ute. Dette gjør at man er klar for arbeidslivet, når man er ferdig på studiet.

Hvordan jobber dere med faget?

Vi jobber veldig praktisk og caserelatert. Du får utdelt enten en fiktiv eller ekte case, og innenfor den casen så løser du alle slags oppgaver som interiørfaget har å by på. Det er slik man lærer best – ved å prøve selv. Teori er inkludert i case-perioden, slik at du også tilegner deg den teoretiske kunnskapen og kan danne deg egne meninger rundt denne. På denne måten er du godt rustet når du skal løse en case på egenhånd.

Når man vil noe veldig sterkt, så får man det alltid til.

Hva vil dette studiet gi av arbeidsmuligheter etter studieløpet?

Selvfølgelig er intensjonen at man skal få jobb når man er ferdig. Hvis man er 100% engasjert, brenner for det og virkelig vil – så vil du alltid finne arbeid. Innenfor kreative yrker så kan man gjøre så mangt. Man kan starte mange steder og bygge seg opp til dit man vil. Men poenget er at man må virkelig ville det! Når man vil noe veldig sterkt, så får man det alltid til.

Hvordan vet du om denne utdanningen passer for deg?

Man vet jo egentlig ingen ting her i livet og til og med ting som er riktig for deg kan føles skummelt. Men jeg tror man kan kjenne det best selv hva som passer for deg. Du skal ikke undervurdere ditt emosjonelle spekter og du skal kjenne på om dette er riktig for deg.

Hva er det aller beste ved dette studiet?

For meg er det å se unge mennesker blomstre og utvikle seg. Jeg har hatt mine store suksesser og har nådd mine mål, så jeg har ikke lenger behov for å hevde meg. For meg er det bare nytelse å se at unge mennesker får til ting og utvikler seg. Det som også er veldig flott med interiør, for studentenes vedkommende, er at de kan forme menneskers omgivelser. Du er omgitt av rom fra du våkner til du legger deg. Det å kunne påvirke hvordan det rommet skal påvirke deg, er veldig spennende og ansvarsfullt på mange måter.

Det er ikke sikkert at du får drømmejobben med en gang, men hvis du virkelig vil det og ikke er redd for veien du må gå, så vil du nå målet en dag.

Hva skal til for å lykkes?

Stå på! Du må ville det du gjør og du må være ydmyk. Ta sjansen når den byr seg, og ikke være redd for å starte fra bunnen og jobbe deg oppover. Det er ikke sikkert at du får drømmejobben med en gang, men hvis du virkelig vil det og ikke er redd for veien du må gå, så vil du nå målet en dag.

Hvorfor skal man velge en utdanning innen kreativitet?

Som ordet i seg selv sier, så betyr kreativitet at du kan jobbe med så mangt. Du utvikler hjernen din og du utvikler ferdigheter på et kreativt vis. Det vil si at du forbereder deg til fremtiden på en kreativ måte. Så hvis fremtiden byr på utfordringer, så har du jobbet veldig mye med kreative løsninger og er mer rustet til å løse det kreativt.

Hvilke tips har du til nye studenter?

Vær åpen i forhold til utfordringer. Ikke gå rundt og lur på ting – spør om alt du lurer på, for det finnes ingen dumme spørsmål. Det er tross alt derfor du studerer. Det er mange som er redde for å spørre, men det er sånn du lærer.

Vil du lese mer om studiet Interiør?